Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 20 januari 2010

Begrijpen voor wie begrijpen kan…

Keuze…HET woord omschreven in de Van Dale: zijn voorkeur bepalen voor (een of meer uit een aantal personen of zaken).

Keuze. Als je er even verder bij stilstaat, kom je het overal tegen. Onlangs ging ik naar winkel. Keuzes: ik gebruik mijn 2 lange benen, maar hoe? Ga ik er dan mee stappen of gebruik ik deze om te trappen op de fiets? Of stel ik ze af op automatische piloot en neem ik de wagen? Welke winkel? Oké, ik neem de beslissing en rij naar winkel x. Daar aangekomen komen de frustraties naar boven, want ik heb minder keuze, die van de parkeerplaats! Gekend fenomeen, niks aan de hand. Binnen in de winkel overviel het me opnieuw, keuzes maken… Ik haal eten voor mijn kat. Simpel, beestje lust één bepaald merk. Ik sta ervoor en dan moet ik nog gaan kiezen tussen kip, vis of groenten! Nu maken ze me het nog moeilijker door katteneten op de markt te brengen met groenten... Enfin, die keuze laat ik simpelweg over aan mijn kat. Op naar het volgende product: toiletpapier. Stapels, stapels toiletpapier!! 9 rollen, 12 rollen, 6 rollen? 2 laagjes, 3 laagjes of 4 laagjes? Met of zonder hondje op? (hoe komen ze er trouwens op van een viervoeter op toiletpapier te drukken?) Ik zie de link niet direct …

Diegene die tot hier geraakt is met lezen, heeft intussen hopelijk al door waar ik heen wil. We hebben teveel keuzemogelijkheden! We bevinden ons in een luxe positie en we trekken het gewoon verder door in ons dagelijks leven. Ook bij het “zoeken” naar een levenspartner. Help!! We kunnen onze innerlijke criticaster even opzij zetten en gaan “snelzoeken”: ik ben…ik zoek..leeftijd en hup .. het systeem zoekt voor jou enkele mannen/ vrouwen. Na die welbepaalde 5 seconden komt ons talent opnieuw de kop opsteken. Jaaa, we beginnen opnieuw te sorteren… eerst de foto’s (als die er al opstaan) woonplaats? Gewicht? Pech niet ingevuld. Liefst niet te ver van mijn deur, liefst geen roker(-ster) oei… wat lees ik nu? Beroep : studente?? De kortzichtigheid steekt de kop op…

Ik ben trots op mijn bewuste keuze om opnieuw te gaan studeren! In de sociale sector is er werk verzekerd aangezien instellingen, organisaties uit de grond komen gelijk paddenstoelen. Wij levende wezens met een hersenschors, lopen vast in de communicatie.

Niet tegenstaande ikzelf ook lid ben, ga ik hier heel bewust tewerk. Vraag dus maar niet om langs deze weg mijn leven te beschrijven, want bij het lezen van mijn profiel maakt ieder al een eerste keuze en interpretatie.

Wie niet verder kijkt of zijn neus lang is, blijft steken aan het topje…

Jammer…

geplaatst door Aagje - 6655 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be