Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 25 januari 2010

De bron van aantrekking en de paradox van de liefde

*In mijn zoektocht naar liefde en schoonheid, vraag ik me vaak af wat het is dat ik zo ongelofelijk vind aan vrouwen. Wat ik het meeste mis tijdens mijn omzwervingen is steevast een rustplaats, bij een vrouw die me geruststelt en verzorgt. Mijn hoofd op haar borst, terwijl ze door mijn haar streelt en zegt dat alles goed komt.*

*Is dat dan de essentie van vrouwelijke energie – een voedende, zorgende rustplaats? En is mannelijke energie dan de avonturier, de krijger met een missie, de man met een hoger doel? Het lijkt alleszins een mooie basis voor de klassieke aantrekking tussen man en vrouw.*

*Een vrouw valt dan op mannen met een doel, mannen die ergens naartoe gaan. Ze wil de krijger verzorgen. Ze wil de wilde temmen en voor zichzelf hebben. En de reiziger, de avonturier, mist en voelt zich aangetrokken tot de voedende energie van vrouwen. Hij houdt ervan verzorgd te worden. Hij houdt ervan thuis te komen na zijn doel in de wilde wereld nagejaagd te hebben.*

*Dit zou ook veel van de veel voorkomende problemen in relaties kunnen verklaren. Is het niet zo dat vanaf het moment dat een vrouw die man ‘vangt’, ze haar aantrekking voor hem begint te verliezen? Dat vanaf het moment dat hij settelt en stopt met op avontuur gaan, dat hij zijn hogere doel opgeeft en zij het grote avontuur wordt, hij de man in zich doodt en daarmee de mogelijkheid haar als een echte vrouw te doen voelen?*

*Waarom settelen we? Waarom kiezen we er zo snel mogelijk voor om iemand niet meer te moeten missen door ‘voor altijd’ te gaan? Kan het zijn dat wat we denken te willen, ingaat tegen wat ons uiteindelijk gelukkig maakt? Zij denkt dat ze een man wil vangen, en dat als ze de avonturier kan domesticeren, ze gelukkig zal zijn. En hij mist de plek die zij voorziet zoveel dat hij denkt dat hij gewoon moet opgeven met vechten en zich neerleggen.*

*En dat doet hij dan, en ze settelen met elkaar om de spanning van hun tegenstellingen te vermijden. En misschien sterft in dat proces de bron van hun aantrekking tot elkaar.*

*Misschien moet zij hem wel proberen domesticeren, maar ook aanvaarden dat hij moet blijven weggaan, gaan voor zijn avontuur. In de naam van de aantrekking, voor het overleven van hun relatie. Misschien moeten mannen het geschenk van het missen leren geven. Verdwijnen, terug opduiken en haar telkens vieren... telkens met vernieuwde opwinding, volledig opgeladen met mannelijke energie, alsof het voor het weer zijn eerste liefde is.*

*Misschien verdient een vrouw dat, of toch diegene die in de relatie de vrouwelijke rol op zich neemt. Wat denken jullie?*

geplaatst door PhoenixR - 5084 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be