Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 2 januari 2010

Tiny op babybezoek

Thirtysomething en single. Niet geheel uitzonderlijk dus dat mijn biologische klok zo hard tikt, dat ze bijna hoorbaar is. Je zou denken dat babybezoekjes dan ook één van mijn favoriete hobby’s zijn. En toegegeven, het aantal babyborrels dat per jaar de revue passeert, wijst in die richting. Doch niets is minder waar!

Ik blink uit in beleefdheid (bij een geboorte hoort een bezoekje). Ik zie mijn vrienden graag (en hun geluk is dus het mijne). Ik heb een grenzeloos naïef geloof dat alles wat ze mij vroeger bezweerd hebben, ook waar is (“ik zal nooit één van die moeders worden die alleen maar over haar baby praat”). En ik heb mijn trots (ik ben geen verzuurde single die jaloers is op andermans roze wolk).

En echt: ik vind die baby’s snoezelig. En terecht: die ouders zijn trots. En ja: ze verdienen alle aandacht. Maar ik kan het niet helpen. Na twee gekke gezichten trekken naar die baby en de veel te uitvoerige beschrijving van bevalling, kwaaltjes en pijnlijke details die laten vermoeden dat moeder natuur een sadistisch monster is, wil ik maar één ding: weg!

De waarheid is hard: babyborrels zijn een bittere ellende voor een thirtysomething single zonder kinderen. Plots stel je vast dat je niet meer bij de clan behoort. Je bent een outsider, je bent een weirdo, een hond in een kegelspel, een olifant in een porseleinkast. Je wordt gedwongen de grappige tante, de ambitieuze carrièrevrouw, de hippe citygirl of de stoere zelfstandige te zijn. Anders wordt je verpletterd door uitsluiting of erger nog: medelijden.

En toch: ik wil het ook – ik wil het allemaal: de griezelige verhalen, de grenzeloze adoratie voor zo’n klein wezentje dat het jouwe is (en dat van je allerliefste), de sleutel voor de poort tot het rijk der gezinnetjes. Dus is mijn plan het volgende: ik wacht lang genoeg tot alle snoezelige baby’tjes in puberende ettertjes zijn veranderd en dan kom ik: met ongetwijfeld de mooiste aller baby’s!

geplaatst door Tiny - 5651 keer gelezen

beoordeeld 3.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be