Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 20 januari 2010

Vrienden die je verbazenů

Wanneer ben jij laatst verbaasd door een vriend of vriendin? Door een toevallige ontmoeting met een vroegere collega ben ik gaan terugdenken aan een aantal jaren terug toen ik tamelijk onverwacht mijn job verloor en verbaasd ben geweest door sommige reacties..of gebrek aan...

Mensen waarvan je het helemaal niet verwacht die je plots contacteren en je uitnodigen op een diner of iets anders waar je voorheen door je positie ook op uitgenodigd zou worden. Niks beter voor de moraal dan toch op zo’ n avond of gelegenheid aanwezig te zijn dank zij de vriendschap en het vertrouwen van een goede vriend. Je voelt je weer gewaardeerd, je maakt – al is het maar voor even – weer deel uit van een georganiseerde gemeenschap. Bij mij althans heeft dat zeer positieve gevolgen gehad, het heeft me ertoe aangezet niet bij de pakken te blijven zitten en pro-actief te gaan zoeken naar een andere bezigheid, een nieuwe uitdaging.

Zulke vrienden zijn zeldzaam en moet je koesteren. Zulke vrienden beseffen soms zelf niet hoeveel steun en goede moed ze geven door die tamelijk simpele geste.

Hetzelfde geld voor mensen die voor een gebroken relatie staan. Veel vrienden en kennissen beginnen je te mijden alsof je de pest hebt, een alleenstaande vrouw is nog erger dan een alleenstaande man, plots vallen een boel uitnodigingen voor etentjes weg want je bent een ‘gevaar’ voor de koppels...Ik kan je alvast vertellen dat de eerste weken/maanden na het einde van mijn laatste relatie, het laatste waar ik zin in had een andere man was, en dan zeker niet een die nog vast zit in een relatie. Die wil ik so wie so al niet in mijn leven, laat staan als je nog een rauwe wonde hebt van de vorige relatie...

In elk geval, stof tot nadenken...een simpele geste naar een vriend of vriendin die door een moeilijke periode in hun leven gaan kan wonderen verrichten en de bonus is dat je je er zelf ook nog goed gaat bij voelen...doen zou ik zeggen...een mooie nieuwjaarsresolutie!

geplaatst door Vivo - 5235 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be