Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 januari 2010

Ziek geweest

Ziek geweest. Behoorlijk. De verhuis naar mijn singelkluis nog niet helemaal afgewerkt, maar daar maalt de griep niet om!

Ik dacht nog gauw eerst alles min of meer op orde te krijgen om dan nadien ziek te zijn, maar dat lukte niet. De griep was mij te snel af.

Geen andere keuze dus dan lamlendig te liggen wezen, tussen de kartonnen dozen, de onuitgepakte boeken en de voorlopig neergepote huisraad.

De eerste dagen heb je zelfs geen energie om boos te zijn op de wereld en op hèm. Je mag al blij zijn als er zich een goede ziel over je hond ontfermt en een andere goede ziel voor jou even naar de apotheker loopt. Je sukkelt ’s morgens van je bed naar je sofa en ’s avonds andersom. En al de tijd ertussen slaap je en vind je de moed niet om even een glas water te gaan halen. Kurkdroge mond, schrapende keel, barstende hoofdpijn en een lijf dat gloeit.

Niemand om je heen. Dan alweer de hond, die het allemaal niet zo goed begrijpt. Eerst enthousiast sleept hij al zijn speelgoed aan om je tot een spelletje te verleiden. Later taant zijn enthousiasme en verandert in ongeloof. Zijn anders zo gigantisch zelfvertrouwen wankelt: zijn vrouwtje houdt niet meer van hem. Nog later, als je even tussen twee slaapmarathons door je ogen opentrekt, zie je hem bovenop je benen liggen. Trektouw slapjes tussen de kaken, snuit op de uitgestrekte poten en snurkende geluiden die een diepe, moedeloze droom doen vermoeden.

Begint de griep terrein te verliezen, dan komt de woede. Dit heb ik niet verdiend. Dit zal hij berouwen! Mij helemaal in mijn eentje laten doodgaan. Geen teken van leven of van medelijden. Alsof ik voor hem al opgehouden heb met bestaan. Zo voelt het dus, om alleen op de wereld te zijn. Dood kunnen liggen in je bed en niemand die het interesseert.

En nog later, als de griep de biezen heeft gepakt en de mooie dagen van het herstel zich aandienen (lekker snoezelen onder je deken, met een boek, Klara-muziek en een legimentatie van de huisarts dat je zeker nog niet kan gaan werken maar heel veel en lui moet rusten), dan komen heimwee en verdriet.

Vroeger, toen hij er nog was, was ziek zijn zowat de beste toestand waarin je kon verkeren. Dan veranderde mijn anders zo veeleisende levensgezel, in een oneindig tedere verpleger. Dan perste hij sapjes, kocht mijn lievelingsschijfje, bracht een tijdschrift mee, zette bloemen in mijn blikveld en sleepte kussens en dekentjes aan om het mij zo behaaglijk mogelijk te maken. De houtkachel al net zo gloeiend dan mijn koortsige lichaam. Dan deed hij de deur dicht en het licht uit van zijn eeuwige werkkamer en zette zijn zetel naast mijn ziekbed. Hij zat dan stilletjes te lezen en te schrijven en af en toe, als hij merkte dat ik wakker was, las hij iets voor of vertelde waar hij mee bezig was. En dan lag ik heerlijk dood te gaan op de sofa, behaaglijk en totaal voldaan om zoveel tedere omzwachteling. Dan was ziek zijn nog een geschenk.

geplaatst door Camille - 5446 keer gelezen

beoordeeld 4.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be