Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 25 februari 2010

Piano solo

Weer door de ford, verder upnorth. Het stulpje van de Duke of Northumberland, Alnwick castle, benader je door een park met een reusachtige boomhut als schaalfactor. Een tweejarig kind ontdekt blij hoe het de groene gradins af raakt, een jong koppeltje verkent zoenend hoe ver ze vandaag gaan, en hand in hand stapt een stel zestigers op het kasteel af. Drie levensfazen die me met hun indrukken ontroeren. Op alle tinnen en transen van Alnwick kijken stenen beelden goedkeurend toe.

Dan lokt de Northumberland coast. Parkeren achter duingras op 8 meter van een strand dat er alleen voor jou ligt. De bestorven kabbelende branding spoelt je om de enkels onder wolkenflarden in zilte lucht over het eindeloos lege strand. Dankbaar om zoveel eenzaamheid fotografeer je de sandalen waar je uit stapte, als monument voor de solo reiziger : ‘I was here’.

Lord Armstrong bewoont Bamburgh, gigantische burcht bovenop het duin, de kanonnen wijzend naar zee waaruit de Armada en Napoleon werden verwacht. Lindisfarne en Holy Island over 8 km causeway. Op tijd weg om het hoog tij voor te zijn en in Berwick on Tweed neer te strijken. In het tot ‘boutique hotel’ verklaard guesthouse zitten trendy Berwickers te aperitieven voor het avondmaal. De eigenares Elisabeth is een giechelend wicht dat me naar een kamer onder het dak loodst. De meest feel at home design room ever doet me eerst uitgebreid baden bij mijn cd’s waarvoor Elisabeth een op afstand bediende Bose installatie over had. Gelukkig zijn de Berwickers al weg wanneer ik en enige andere gasten genieten van een heerlijk maal. Een pub voor een biertje kan me gestolen worden, en op mijn laptop log ik draadloos in voor een chat. Boutique hotel, dat had Elisabeth niet gelogen.

Over desolate Lammermuir Hills naar Edinburgh. Ik ken het en hoef er in de Usher Hall maar één ding te horen van het muziekfestival : mijn favoriete pianist Ivo Pogorelich, solo. De Engelsman naast mij werkte nog bij IBM in Terhulpen, was naar Brendels afscheidsconcert geweest, maar deze pianist kent hij niet. Na twee Chopinsstukken en Liszts Mephisto Wals bekent hij me in de pauze dat hij iets als dit nog nooit hoorde. Bij Sibelius’ Treurige Wals, terwijl ik ontroerd in mijn zakdoek bijt, smacht hij : ‘Unspeakably posh !’. Ravels Gaspard de la Nuit als slot maakt hem helemaal van de kaart. Hij begrijpt nu waarom ik kwam. Ik zeg hem dat ik alleen maar mijn vergeten kleren kwam ophalen, maar van alles een deugd maak. Ik wens hem evenveel, en behouden thuis.

Morgen rij ik met die zuipschuit naar Skye.

geplaatst door Harry - 5476 keer gelezen

beoordeeld 4.57/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be