Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 25 maart 2010

Blokeenden

Op deze druilerige zondagochtend grasduin ik wat op internet, lees m’n hotmail en loop wat doelloos rond in m’n appartementje. Ergens knaagt m’n geweten wel, want in de keuken staat de mega-afwas van gisterenavond te lonken en ik ben er me ook bewust van dat ik vandaag nog een eindje moet gaan lopen - kwestie van terug wat in conditie te geraken en de winterkilo’s kwijt te spelen.

Iets over 10 trek ik dan toch maar m’n loopkleren aan. Het is opgehouden met motregenen en ik voel enkel nog een frisse nevel op m’n gezicht – geen wind, redelijk warm – eigenlijk best aangenaam. Het lopen lukt niet zo en na een kilometertje of 2 besluit ik om gewoon stevig door te stappen; misschien nog een beter offensief tegen de kilo’s als het op vetverbranding aan komt.

De weiden krioelen van de moederschapen met dikke opgepompte vuilbeige wintervachten en hun donzige lammetjes die nog wat houterig heen en weer dartelen. Af en toe verdringen ze mekaar tussen de achterpoten van een moederschaap op zoek naar een paar teugen warme melk.
De lente is in het land.

In de verte kleuren de treurwilgen al zacht olijfgroen. Nog even wachten en dan barsten ze in vurig gifgroen uit…twee weken duurt het schouwspel maar, en dan verzacht de kleur tot gewoon bladgroen. Het valt me elke lente weer opnieuw op. Aan de twijgen van de heggen langs de beken ontluiken ook de eerste verse groene bladknoppen. Wat een mens niet allemaal ziet als hij wat trager door het leven gaat.

Twee jonge blokeenden landen in een immense plas die de regen van de laatste weken heeft gevormd in de weide waar ik langsheen stap. Een spel van aandacht en verleiding…volledig in de ban van mekaar zijn de beesten. En het vrouwtje stelt zich niet de vraag of haar potentiŽle partner wel de juiste opleiding heeft genoten, voldoende werkzekerheid heeft om haar toekomstige kroost te voeden, of ze hem wel aan haar entourage kan voorstellen zonder het schaamrood op de wangen te krijgen, of hij niet een paar vervelende karaktertrekjes heeft waar ze binnen een paar jaar niet meer naast kan kijken… De mannetjeseend geniet van de aandacht en probeert haar te imponeren door ijverig onder te duiken. Wellicht wordt hier een band voor het leven gesmeed….eenvoudig toch, blokeend zijn en niet verder dan hier, vandaag en nu te moeten denken?


geplaatst door Yellow - 5382 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be