Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 1 maart 2010

Een meer dan gemiddeld IQ is een handicap: hoe hoger geschoold, hoe lager het hart

Op de behandelingsbank lag er onlangs een jonge man die na 2 jaar psychoanalyse zijn LAT relatie gestopt heeft, omdat het een soort van psychose is, zegt hij. Hij zag in dat hij zich niet wilde engageren of echt binden wegens eerder opgelopen schade. Nu hij 37 is, en na jaren doctoreren zeer hooggeschoold, komt hij zo stilaan uit zijn pubertijd en zijn seksspelletjes die hij had met vrouwen. "Ik heb daar toch recht op om te experimenteren?" zei hij. Nu snapt hij helemaal niet dat zijn laaggeschoold vriendinnetje daar zo van kapot is, want hij had haar toch wel duidelijk gezegd dat hij alleen maar een LAT relatie wilde met haar. Dat lieve kind had nog nooit gehoord van een PAP relatie: Poepen Als 't Past. Maar het is toch zo'n lieve vrouw, veel te lief om hier rond te lopen...

Hij vraagt me om hem terug in zijn lichaam te brengen, om terug contact te krijgen met zijn hart. Als hoogopgeleide jonge arts heeft hij slaappillen nodig en pillen om zijn hartritme te regelen. Spreekt voor zich... Hij wil daar allemaal vanaf. Nu is hij klaar voor het "echte" leven; een gezin stichten, nu hij op zijn beurt handenvol vrouwenharten bezeerd heeft.

Waarom je van iemand houdt, dat is niet te beredeneren. Houden van, liefde voelen voor iemand dat is iets wat vanuit je hart stroomt, dat komt op als een barenswee, dat komt niet uit je hoogopgeleide hoofd.

Het hart spreekt een andere taal. Het is zoals een andere lichaamsfunctie, zoals een hand bijvoorbeeld, maar eigenlijk is het eerder een zielenfunctie of kunde of aanleg. Sommigen hebben de functie van hun hart (niet dat hart van vlees en bloed, maar dat ander hart) nog nooit ontwikkeld. Bij velen is het moeilijk om erbij te geraken, al van bij hun geboorte, alsof ze gehandicapt zijn, zoals een mentaal gehandicapte niet in staat is om te studeren. Anderen leven voortdurend in tweestrijd met dat hart en dat hoofd, al hebben ze de functies van dit laatste sterk ontwikkeld. Het is maar als het hoofd en hart op één lijn staan, als denken en voelen hetzelfde willen en kunnen, dan kan je toveren. Dat is de magie van het leven.

Maar je bemerkt het overal, iedereen is aan het "ontbinden". Ons denken, ons hoofd scheidt ons van elkaar. Het hoofd regeert over het hart, terwijl onze hersenen slechts een dode massa zijn. Het is wel met onze armen en benen dat we naar elkaar toe komen, geloof me. In de foetale ontwikkeling staat primair het hart boven het hoofd. Het is de drijvende kracht in de ontwikkeling van levende wezens. Het hart ontstaat ook vroeger in de foetale ontwikkeling dan de hersenen en op het einde van je leven kan je gerust een tijdje hersendood blijven leven. Je bent pas echt dood als je kloppend hart het niet meer doet.

Waarom moet het dan allemaal zo gepast zijn? Iedereen heeft een selfmade ideaalbeeld in het hoofd. Alweer, waar anders? Maar daarmee kan je dus geen binding maken en blijft een groot aantal van de hooggeschoolden alleen. Ze weten niet meer wat binden is. Ze zijn het vergeten, afgeleerd, met ervaring, hoeveel deugd het ook doet in de praktijk.

Mijn laatste date was in het museum van Rene Magritt: "Ceci n'est pas une date". Over surrealisme gesproken. Ik kreeg koppijn door het incasseren van al die intellectuele informatie, maar mijn hart werd daar niet door geroerd.

Ik wil alleen echte binding, echt. En met een man waarvan iedereen zegt: ze is met haar ... in de boter gevallen. Neen, niet met haar hoofd.

Geniet ervan en denk er vooral niet te veel over na.

PS: uit De Standaard van 23.01.2010 "Waarom slimme vrouwen vaak niet aan de man geraken":

1. Slimme vrouwen willen beter scoren dan hun partner

2. Carrièrevrouwen brengen hun innerlijke CEO mee in de relatie

3. Hoogopgeleide vrouwen maken van de liefde geen prioriteit

4. Sommige vrouwen kijken meer naar 's mans CV dan naar de persoon zelf

5. Intelligente vrouwen denken teveel na en spelen hun vrouwelijke troeven te weinig uit

geplaatst door Bieke8 - 7886 keer gelezen

beoordeeld 4.61/5 (41 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be