Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 30 maart 2010

OVER OUDE BOKKEN EN GROENE BLAADJES

Hoe komt het toch dat veel mannen vooral ge´nteresseerd zijn in jongere vrouwen, terwijl het omgekeerde maar zelden het geval is? Ik heb het me al zo vaak afgevraagd. Is dit een cultuurgebonden verschijnsel? Heeft het iets te maken met het verouderingsproces, dat bij mannen en vrouwen een verschillend verloop kent? Spelen hormonale veranderingen hierin een belangrijke rol, zoals de menopauze, die bij vrouwen tussen veertig en vijftig gepaard gaat met een verminderde libido? Zou het kunnen dat mannen daardoor een voorkeur hebben voor veel jongere vrouwen, in de hoop dat die hun zin om te vrijen minder vlug zullen verliezen? Maar mannen hebben in de ‘overgangsjaren’ toch ook last van dergelijke verschijnselen (de zgn. penopauze) en bovendien krijgen sommige mannen zelfs op veel jongere leeftijd al erectieproblemen. Kortom, een duidelijke verklaring voor de ‘oude bokken en groene blaadjes’ is er op het eerste gezicht niet te geven.

Misschien is dit een mogelijke uitleg: mannen die met een jongere vrouw trouwen, blijken langer te leven dan mannen die een oudere vrouw of een vrouw van dezelfde leeftijd hebben. Dat heb ik niet zelf bedacht, maar het blijkt uit heus wetenschappelijk onderzoek. Ik citeer uit een bericht dat ik hierover op het internet gevonden heb: ‘Mannen die met een jongere vrouw trouwen, leven langer dan mannen die een oudere vrouw of een vrouw van dezelfde leeftijd hebben. De kans op een vroegtijdige dood kan tot 20 procent lager zijn als de bruid tussen de 15 en 17 jaar jonger is. Is de vrouw 7 tot 9 jaar jonger, dan heeft de man zo'n 11 procent minder kans om voortijdig te sterven. Uit de resultaten blijkt echter ook dat vrouwen niet dezelfde voordelen ervaren als ze met een jongere man trouwen. Heeft een vrouw een man als partner die tussen de 7 en 9 jaar jonger is, dan stijgt haar kans op een vroegtijdige dood met 20 procent. Dit kan oplopen tot 30 procent als het leeftijdsverschil tussen de 15 en 17 jaar is.’ Ik weet niet of we dit allemaal mogen geloven, maar zoals gezegd is het wetenschappelijk bewezen. Om precies te zijn: het is gebaseerd op een grondig onderzoek van alle sterfgevallen tussen 1990 en 2005 in Denemarken.

Nu hoor ik jullie al zeggen, dat ik dit allemaal alleen maar citeer om mijn eigen belangstelling voor jongere vrouwen te verantwoorden. Ik ontken natuurlijk niet dat ik jongere vrouwen vaak aantrekkelijker vind dan vrouwen van mijn eigen leeftijd. Maar ik zal ook de eerste zijn om het bovenstaande onderzoek te relativeren. Het onderzoek bewijst eigenlijk niets en de bovenstaande conclusies maken wellicht een serieuze redeneerfout: mannen worden niet gezond dankzij een jongere vrouw, maar ze het is precies dankzij hun gezond uiterlijk dat ze in de smaak vallen van jongere vrouwen. De conclusie van het onderzoek zou daarom moeten zijn: alleen de gezondste mannen zijn gemakkelijk in staat om jonge vrouwen aan te trekken. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat een jongere vrouw beter in staat is om haar man langer te verzorgen, waardoor die ook langer gaat leven. Het komt er dus op aan goed te onderzoeken wat precies de oorzaak en wat het gevolg is van het verschijnsel.

Ik heb niet onderzocht of de meeste mannen op deze site op zoek zijn naar een veel jongere vrouw. Maar het valt het mij wel op dat ook vrouwen heel kieskeurig kunnen zijn. Ik heb al heel wat ‘zoekprofielen’ bekeken en telkens weer zie ik dat vrouwen graag een man willen die minstens tien centimeter groter is dan zij. Dat betekent dus dat mannen van 1.60 m en kleiner bij de meeste vrouwen geen enkele kans maken. Ik vraag me ernstig af waarom al die vrouwen denken dat ze niet gelukkig kunnen worden met een man van gelijke of geringere lengte. En daarbij denk ik nogal spontaan aan de ‘sprookjesrelatie’ van Carla Bruni en Nicolas Sarkozy. Sarkozy is overigens niet de enige kleine man die een langere vrouw aan de haak heeft geslagen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone is al jaren getrouwd met zijn 30 centimeter grotere Slavica, Mick Jagger moet ook omhoog kijken naar zijn vriendin L'Wren Scott, net als Tom Cruise die de 10 cm grotere Katie Holmes aan zijn zijde heeft. Wat al die mooie, grote vrouwen in die veel kleinere mannen zien, lijkt vanzelfsprekend: geld, macht en status natuurlijk! Maar zo eenvoudig is het niet, ook dat hebben wetenschappers onderzocht. Zij beweren dat sommige vrouwen alleen zo’n kleinere man kiezen, omdat ze heel goed beseffen dat die hen veel langer trouw zal blijven. Lange mannen scheiden en hertrouwen immers veel vaker dan kleine mannen, precies omdat de meeste vrouwen hen veel knapper vinden. Dat wisten we natuurlijk al lang: hoe knapper de man, hoe groter de kans dat zijn huwelijk op de klippen loopt.

Uit dit alles mogen we wel concluderen dat een relatie met een kleinere en oudere man voor een vrouw een groot aantal voordelen kan opleveren. Het probleem is alleen dat de meeste vrouwen dat (nog) niet beseffen.


geplaatst door Barry - 8718 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be