Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 2 maart 2010

Profielfoto’s

Toon me je profielfoto’s en ik zeg je wie je (niet) bent. Het is een moderne variant op: zeg me wat je eet en ik zeg je wie je bent. Over auto’s hebben we het even niet... Het wordt tijd dat het fenomeen van profielfoto’s op datingsites in een masterproef onder de loep genomen wordt. Ik stel voor aan de faculteiten criminologie of psychologie.

Man achter het stuur van zijn cabrio. Glunderend, achteloos, geconcentreerd, nonchalant, galant, charmant. Dak open, uiteraard. Ook al vallen besneeuwde sparren nog het meest op. Vrouwtje voor de webcam. Verkrampt, shit-ik-ben-toch-helemaal-niet-fotogeniek, verleidelijk, loensend of meewarig kijkend. Opgemaakt bed-met-knuffeldieren op de achtergrond. Of liever deze: half verknipte foto met vrouwtje, nog net de arm van de jongste ex in beeld. Of was het de voorlaatste? Man met drie jonkies rond zijn nek, zijn kindvriendelijkheidsgehalte opkrikkend. Vrouw geflankeerd door twee macho’s: hemd open tot de navel, borsthaar er uit springend of compleet kaal getrimd (haar twee cafévrienden, niet zij!!). Kwestie van haar sociale factor te etaleren…

Sommigen sparen kosten noch moeite en laten een fotostudio een portfolio aanmaken. Een mens wil er toch op zijn voordeligst bij staan. Toch? En waarom zou die rijpere heer - doet me er ineens aan denken: ik heb geen camembert meer in huis - geen foto’s plukken uit….de oude doos. Iets op tegen?

PhotoShop brengt dan weer soelaas voor wie er op geheel natuurlijke wijze niet in slaagt een date te versieren. Een virtuele liposuctie, borstvergroting, ooglidcorrectie, facelift of ball ironing, Het gebeurt snel, kosteloos, pijnloos. Of het irl uiteindelijk veel uithaalt, dŕŕr spreken we ons niet over uit. We zijn toch op ons best in beeld geweest, meneer.

Als die doctoraatsthesis er aan komt – “Profielfoto’s op datingsites: de (r)evolutie, trends en effecten” – weet het me te signaleren! Ik geef er meteen de mijne bij als casestudy. Wat zouden die criminoloog of die psychologe in spe er bij verzinnen?

geplaatst door Animo - 5370 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be