Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 maart 2010

Structuur naar functie

Lang geleden was ik eens vreselijk boos op een toenmalig lief die mijn schaar, dienstig om stofjes tot authentieke creaties te snijden, misbruikte om schuurpapier te verknippen. Die schaar is toen van functie veranderd, voorgoed verbannen uit de naaikamer. In de bureaulade ligt een schaar enkel om papier te knippen en in de keuken een all-round schaar. En ow als de kop van de schroevendraaier naar de ... is.

Een geluk van mijn tien vingers, wat ik daarmee allemaal kan doen. Strelen, schrijven, vingerwijzen, lekker eten maken, tuinieren, in mijn neus en oren peuteren en nog zo van die dingen en ook nog mijn zo geliefde werk uitoefenen. Ik kan krabben als het jeuk, alhoewel het bij gebrek aan beter ook al eens deugd kan doen tegen een deurstijl. Wat ik met mijn mond allemaal doe, daar laat ik jullie het raden naar. Maar als ik mijn nu al 6 weken afgetrainde lichaam zie transformeren, en onder mijn zachte abdominale massa met een beetje verbeelding een sixpack voel ontwikkelen, dan denk ik aan hoelang het geleden is dat ik eens een knap mannelijk lichaam kon beminnen. Ze zijn zo beheerlijk mooi, die mannen met hun afgelijnde spierkracht en ik hou zo van hun nuchtere kijk op de dingen, ja ik ben gek op mannen. Bewonderingswaardig hoe gemakkelijk de meesten voor even eens alles naast zich neer kunnen leggen en gaan voor dat ene ding wat hun op dat moment bezig houdt. Wij vrouwen met onze hersenbalk, we zitten geplaagd met dat all-round denken. Terwijl de soep op staat, de telefoon beantwoord wordt, een email geschreven, wetende dat de kleinste van drie kinderen nog in bed zit en die twee andere snuiten in bad, doen we nog de voordeur open voor de postbode en geven we een teken aan de overbuurvrouw dat ze een paar eieren mag komen ophalen, georganiseerd zoals we zijn. Niet dat alle vrouwen zo zijn en alle mannen anders zijn. Afgelopen vrijdag lag er zo'n man op de behandelingsbank die helemaal geen huishoudster wil. Het gevolg : hij heeft een pronkstukje in het salon om tot rust bij te komen, terwijl hij de was en de plas doet, de boodschappen haalt en het eten kookt. Bij regelmaat, als zij een slechte dag heeft, belt ze hem op om zijn managerstoel in Brussel te verlaten en snel naar huis te komen om de kleinen te verpamperen. Hij houdt zo van haar, en ik geloof het. De man waarmee ik gisteren op stap was, is een echte gentleman; gemanierd, knap, lief, genteresseerd, hoogopgeleid, een jonge ongeslepen diamant. Hij stuurt met een zachte harde hand en weet wat hij wil, alleen durft hij er nog niet echt voor uitkomen :-). Hij zal nooit in de keuken staan, opruimen, het bed opmaken, strijken of stofzuigen, daar ben ik zeker van en nog blij om ook.

Als moeder natuur haar werk goed deed, ziet een man er gespierd uit, tien man sterk en de mogelijkheid om alle dagen nakomenlingen te verwekken. Wij vrouwen kunnen er slechts eentje per jaar baren n eten geven als de maatschappelijke structuur het toelaat en moeder natuur een beetje meewil. Persoonlijk heb ik nog geen vrouw een bouwwerf weten leiden en ik zag ook nog geen enkele vrouw als soldaat ten oorlog strijden, zelfs niet in "de beste foto’s van het jaar". Je ziet het ook in de natuur; hoe functioneel de vorm, kleur en geur van een bloem kan zijn, maar ook in de technologie hoe elk onderdeeltje van een auto zijn specifieke structuur naar functie heeft.

Dit alles om maar te zeggen dat ik als blijk van respect voor de eigenheid van de natuur, totaal en compleet tegen die opgeblazen emantiepatie ben. Niet dat een man alleen maar moet werken voor de centen en een vrouw slechts voor de nakomelingen moet zorgen. We zijn niet gelijk aan elkaar maar vullen mekaar aan op een wonderlijk mooie manier.

geplaatst door Bieke8 - 5375 keer gelezen

beoordeeld 4.62/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be