Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 maart 2010

Zwoele avond

Doorheen de eerste zwoele avond van het jaar fiets ik samen met een vriend tussen de ontluikende krokussen, twijfelende merels en groene blaadjes die het park al te bieden heeft. Het gesprek gaat over de toekomst die nadert, de plannen die we allebei hebben, maar waar we ook aan twijfelen. Voor hem is zekerheid belangrijk, niet te ver weg of te spannend. Mijn dromen strekken zich uit naar het zuiden van Europa, waarin warme zomeravonden met uitzicht over hellingen en de oceaan het summum zijn. Ik vind dat voor geluk gemak moet buigen, al vraagt dat soms om radicale maatregelen. <span class="fullpost"

Aangekomen op onze bestemming blijkt er een oude bekende te zijn die ik niet ken. Tijdens het gesprek dwaalt mijn blik over de menigte van mensen, waarvan niemand alleen staat, niemand rondkijkt of staat te dromen. Met een zucht vraag ik of er nog iemand een consumptie kan gebruiken en loop, terwijl ik kleingeld verzamel, naar een soort poppenkast met een plexiglas ruit om daar jetons te kopen. Als ik mijn ogen opsla kijk ik uit over hellingen en de oceaan. De tijd is gestopt, net zoals mijn hart en adem, en in die stilte heb ik de tijd om van de schrik te bekomen en te kijken naar haar glanzende donkerblonde haar, de lijntjes in haar wangen die ontstaan door haar glimlach en de smalle, karaktervolle kin.

Als zonder waarschuwing het geluid weer terug aanstaat probeer ik iets verstandigs te zeggen, maar ze lacht om mijn stunteligheid. De muntjes overhandigend staat ze even toe dat ik nog een keer in haar ogen kijk, die ze net iets later neerslaat dan normaal geweest zou zijn. Gesterkt door de hoop dat het niet alleen verbeelding is geweest, probeer ik nonchalant terug te slenteren. Haar blik spreekt echter boekdelen als het voor het eerst lijkt of ze zich opgesloten voelt in haar houten hokje. Dapper deel ik haar mede dat haar lichaamstaal maar al te duidelijk is en het niet mijn bedoeling was haar ongewenst te belagen. Het geluid van haar lach roept mij echter terug en ze verzekert me dat het echt niet erg is als ik haar gezelschap hou. Een half uur later begint de hoofdact, waarvoor we eigenlijk gekomen zijn, maar het gesprek loopt te goed en de tijd vliegt. De blikken worden langer en zoveel raakvlakken worden ontdekt, dat de spanning die net verdwenen was weer wordt opgebouwd.

Als ook de hoofdact al afgelopen is en de zaal weer volstroomt, blijkt niet alleen de stilte om een gesprek te voeren aan flarden, maar ook dat een heel degelijke, redelijk knappe jongeman zich haar vriendje mag noemen. In een poging tot ridderlijkheid probeer ik in te zien dat hij misschien wel heel goed voor haar zal zijn. Haar blik is kortaf geworden, licht ongemakkelijk en het is pas bij ons vertrek dat ze nog een keer lacht en zegt “misschien tot ooit”…

geplaatst door Bartche - 5562 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be