Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 mei 2010

huisje boompje beestje

Sinds het gras weer groeit ( waar is de lente?) heb ik Rob vriendelijk uit zijn luie zetel gehaald en gevraagd om het gazon te maaien. Hij pruttelde wat tegen maar eens hij in beweging komt, doet hij zacht grommend verder, zonder omkijken. En altijd weer vraagt hij me of hij de boordjes moet doen, en dan antwoord ik steeds met een glimlach "Ja, schat". Hij begint wat in een hoekje te prutsen en daarna gaat hij kriskras lijntjes trekken, twee uur aan een stuk. Terwijl ik hier op 't gemak vanuit de living met een koffietje het schouwspel gade sla en me steeds afvraag welke ingenieuze tactiek Rob in zijn hoofd heeft om dat gras te maaien. Maar ik laat hem zijn ding doen en ben eigenlijk wel blij met hem.Die ene ekster komt ook altijd kijken. Mooie vogel dat wel, maar niet te geloven dat hij zijn hele leven bij zijn partner blijft, zo'n karakter... Twee zomers geleden heb ik eens een eksterjong verzorgd. Ik gaf Cyriel elke ochtend americain en al snel kende hij me op een draadje. Op een ochtend zat er een vlieg op zijn kop en een uur later was Cyriel naar pierland. René die snapte daar niets van, die kon hem levend villen.René had een eigen tactiek ontwikkeld om te vissen. Jaren lag hij aan de oever van de vijver te mediteren, met zijn pootje net boven het water bengelend. En op een keer hing er een vis aan zijn haak en daarna had hij een vismuiltje... bah. Hij is niet de enige geduldige visser hier. Ook de zilverreiger komt op het terras in een Tuladandasana positie wachten tot er sushi passeert. Deze winter in het sneeuwlandschap zag ik een knalblauwe ijsvogel met een knaloranje spartelende goudvis als broodbeleg tussen zijn fijne lange snavel vertrekken. Smakelijk! Sindsdien ligt er steeds een fototoestel klaar. Een eekhoorntje met een okkernoot in zijn voorste pootjes was de eerste leuke fotoshoot op een paar meters van mijn bureaustoel. Enkele weken geleden kreeg ik bezoek van een koppel eendjes en daar heb ik een paar kiekjes van gemaakt.Deze nacht kreeg ik de stuipen op het lijf toen er op mijn raam werd getikt. En dan weet ik het weer: het is meimaand. Zoemende meikevers maken speelse nachtlandingen op het lichtuitstralende raam. Die meikevers zijn echt tam hoor. Als je voorzichtig over hun rugje streelt dan spreiden ze hun vleugeltjes, zakken door hun pootjes en leggen hun sierlijke voelsprietjes voor zich neer. Dat kietelt in je hand natuurlijk en dat noem ik dan genieten van kleine dingen.Mijn Renétje, hij is niet meer... Hij haalde me ‘s morgens uit bed en stak me er 's avonds weer in. Zagen dat hij deed als ik niet snel genoeg reageerde, maar hij gaf niet op zolang hij me niet in bed had. René was de lieveling van iedereen die over de vloer komt, of toch bijna iedereen... Als ideale mannenbarometer draaide hij steevast zijn rug als de man in kwestie niet de juiste geur verspreidde. René kon klinkers nabootsen zodat ik hem vrij goed verstond. Hij ging nooit op een wit voorwerp zitten, gaf staande ovaties, at enkel uit zijn eigen bord, kon de klok lezen, kende de dagen van de week en wist precies wanneer het zomeruur begon. Zo klokvast. Nu is mijn slaappatroon helemaal naar de maan, maar of ik daarvoor opnieuw een Noorse boskat ga temmen, betwijfel ik sterk.De laatste tijd moet ik regelmatig denken aan Catwomen haar Spaanse furie. Ik had, mits enige vrouwelijke charme, helemaal geen probleem om van de bank een geknipte lening te krijgen voor het kopen van een huis. Een droomhuis met tuin en beestjes, waar een groot gezin genoeg ruimte en licht heeft om te leven, te lachen, te rennen, te vrijen… in een natuurrijk gebied van een voorname gemeente vlak buiten de stad op 2 minuten van de snelweg. Ondertussen kocht ik er nog een paar leningen bij, nu ze goedkoop staan. Zonnepanelen en zo... Was ik maar niet zo stoer geweest. Ik geloof dat Catwomen zonder eigen huis een betere positie bekleedt dan ik mét, als je op deze website staat.Tip voor de redactie ter aanvulling van het profiel:
Heeft u een eigen huis, wilt u er een kopen, delen of houden?
Bent u bereid om te verhuizen met uw schoolgaande kinderen?
Of wilt u uw job, carrière en bijhorend inkomen opgeven om dichter bij u geliefde te wonen?


Ondertussen ligt Rob te snoezen op het gazon. Ik zal hem even naar binnen halen en opladen, mijn "Robomower". Ik ben tuk op huis- en tuintechnologie. Gaat er eens iemand een volautomatische onkruidwieder uitvinden alstublieft? Dan kan ik nog wat blogjes schrijven en aan procrastinatie ( http://www.youtube.com/watch?v=UXziurFkQxM&feature) doen.

geplaatst door Bieke8 - 5440 keer gelezen

beoordeeld 4.78/5 (23 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be