Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 mei 2010

In blijde verwachting

Gisteren na de les Italiaans nog even nagepraat met wat klasgenoten omtrent relaties en kids. De eerste helft van de twintig is gepasseerd en daar begint het al: het gevoel van ik moet een nestje gaan bouwen. Soms is de fixatie zo groot, dat de persoon in kwestie, zijnde mijn vriendin, er zich gewoon niet over heen kan zetten. Meteen lokt dit bij de andere helft van het gezelschap een reactie uit.

Settelen? Hell no, de meeste onder ons hebben er nog helemaal geen zin in. Behalve die ene single vriendin. Uiteraard is dat dan weer zoiets waar ik lekker over ga lopen nadenken: Kids, gezinneke, huis en hond. Hoe komt het toch dat redelijk wat mensen hier zo op gefixeerd raken? Ik zie het even goed gebeuren bij mijn meest close vrienden. De vrouwen op kop meestal, de mannen er aarzelend achteraan gesleurd. Nog iets om over na te denken. Hoe komt het dat dit bij vrouwen zo overheerst? Waarom kijken mannen daar automatisch anders tegenaan? En hoe komt het dat meer en meer vrouwen zoiets hebben van 'laat maar zitten'?

Misschien ligt het gewoon aan de mensen waar ik me mee omring? Een andere vriendin is in de fase van totale apathie belandt, als een man haar uit vraagt, laat het haar noch koud noch warm. Geen argumentatie is onoverwinnelijk, want ze weet de uitkomst toch al: teleurstelling. Ze zal het allemaal wel zien, die mannen, ze zijn allemaal dezelfde, perfect in te delen in klasses. Iets waar beide vriendinnen het dan wel over eens waren: Geen losers, geen players, niemand die slecht is in bed (uiteraard), geen nerds, geen ego´sten, tmoet ne knappe zijn en ga zo maar door.

Wij vrouwen stellen dus hele lijstjes op met verwachtingen, gooi door nog eens die nesteldrang bovenop en je krijgt als het ware een chemische cocktail aan verwachtingen. Goh, hoe zou ik me zelf voelen als man, met die balast op je schouders?

En toch is het grappige achter dit alles dat ik zelf ook degene was met de kinderwens (zei het met een vijfjarenplan eraan vast)en degene was met de langste waslijst aan verwachtingen. Hoe grappig om nu te zien dat eens je een maatje tegen komt, dit allemaal helemaal niets meer uitmaakt en je gewoon kan genieten van de dagen die komen en de leuke momenten die ze meebrengen. Je laat het allemaal varen en je ziet wat het leven op je pad legt. Halte 1: Laat die hete zomer in Frankrijk maar komen, ik heb er nu al zin in!geplaatst door Catwoman - 5316 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be