Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 mei 2010

Koffie, water en koekjes

Iedereen is ermee vertrouwd. Velen haten haar. Heb ik ook een poosje gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Haten vraagt teveel energie.

Soms kan ik haar handig ontwijken en als ik ‘in the mood’ ben, negeer ik haar gewoon. Maar vandaag… had ik er zin in. In de personeelsvergadering, bedoel ik.

‘Hoezo ?’ hoor ik je bedenkelijk zeggen, terwijl je onbewust de wenkbrauwen fronst en je afvraagt of ik emotioneel wel enigszins stabiel ben. Was de agenda dan zo boeiend?

Nope. Om je de waarheid te zeggen, ik heb nog nooit een boeiende agenda onder ogen gekregen.

Werd er tussendoor een benoeming gevierd? Hapjes en drankjes zijn als incentives voor mij al genoeg. Maar nee, dat was het ook niet. Oké, er was koffie, water en koekjes… maar die kan je bezwaarlijk ‘hapjes en drankjes’ noemen. Die verdienen met moeite de adjectieven ‘eet- en drinkbaar’.

Wat was het dan wel? Iemand een voorstel? (Sorry, ik weet het, de vergadering is achter de rug. Ik geniet gewoon nog een beetje na.)

Het leek nochtans eerst behoorlijk fout te zullen lopen: ik was 25 minuten te laat… maar men was nog niet begonnen. Ik had dus tijd gewonnen. Wat goed van mij. Minder leuk was, dat ik helemaal vooraan moest zitten. Ach, dan was ik in ieder geval lichamelijk duidelijk aanwezig.

Een collega mompelde over een syndicale actie. Ze had nog wel wat anders te doen. Maar zoals gewoonlijk bleef het bij veel geblaat en weinig wol. Twee stoelen verder werd er ook gezucht en gekreund. Rechts van mij zat iemand zijn agenda voor het hele semester te schrijven.

Men begon dan al maar met koffie, water en koekjes. Ik deed opgeruimd mee.

Na 3 academische kwartiertjes gingen we dan toch van start. Een ingehuurde spreekster kwam een nieuw project voorstellen. Het zoveelste. Ik vond haar leren vestje wel leuk. Ik heb er ook zo eentje. Haar laarsjes waren minder. Niet echt dezelfde tint als het vestje. Wel een mooi sjaaltje.

Ze had het over implementatie, telkens weer. Ze is in haar opzet geslaagd, want dat woord is blijven hangen. Eigenlijk deed ze het niet slecht: ze was 25 minuten eerder klaar dan op de agenda stond! We hadden warempel de verloren tijd bijna ingehaald!

Onze computerfreak, de volgende spreker in het rijtje, is best een aardige man. Met wat PowerPoint wist hij even de aandacht vast te houden. Maar toen hij erover begon, dat er gescoord moest worden, haakte ik af en had een praatje met de collega die ondertussen klaar was met haar agenda. Links van mij werd driftig gepend: het slachtoffer op het altaar van structuur, efficiëntie en informatie. De notulist, bedoel ik.

Toen was het de beurt aan mevrouw de directeur. Ze is de kwaadste niet, echt waar. Toch heb ik liever een man als baas. Hoor ik door veel vrouwen zeggen. Mannen staan rustiger op hun strepen, vind ik

Ze heeft altijd leuke vestjes aan, onze mevrouw, bijna couture, haute. Vandaag was het effen bordeaux met zo één grote knoop. Maar vergadertechnisch is ze niet zo sterk. De vergadering verwaterde tot geroezemoes, zoals altijd. Ondertussen ging men ook vlot door met koffie, water… en de tweede koekjeslaag. En weer deed ik zorgeloos en opgewekt mee.

Wellicht is het gewoon het zonnetje dat me blij maakt na die lange winter. Zeker niet de koffie, het water…

geplaatst door Lievl - 5296 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be