Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 11 mei 2010

Les amants du Quai Anversois

Een paar dagen geleden waaide haar berichtje in mijn mailbox. Er dwarrelde wat stof op en twee muizen maakten zich piepend uit de voeten want mijn mailbox is zo desolaat als Père Lachaise op een koude lente-ochtend. Nu blijkt ze mijn profieltje leuk te vinden en voor ik het weet zitten we te chatten. Het is dan beangstigend te zien hoe harten en hersenhelften met een dikke digitale kabel verbonden worden. Het doormailen van mijn foto draait niet uit op een"sorry, maar de telefoon gaat", of de schokkende mededeling dat ze plots terminaal is en niet meer kan typen.....Ze vindt mijn foto leuk.
De hare vind ik niet alleen "leuk"; ze intrigeert me.

We hebben de dagen zitten aftellen, één week lang, en finaal belanden we in Entrepôt du Congo. Ze staat daar plots voor me met de Charlotte Gainsbourg-achtige uitstraling die 'k in haar foto ook zo mooi vind. Ik zie aan de trillende lippen hoe ze haar onzekerheid probeert te overwinnen en dat raakt me. Twee volwassenen die als kleine kinderen heel nieuwsgierig zijn naar elkaar en kijken hoe de wimpers aan de overkant bewegen. Ze maakt grappen over ons , les amants perdus qui regardent vers la même direction. Op het einde van de avond wijst ze plots naar een diepe scheur in het marmer van ons tafeltje. "We hebben al een echtelijke breuk", orakelt ze lachend. Onze vingers voelen over de breuklijn, haar hand durft de mijne niet te raken en omgekeerd.... ik weet niet meer wat te vertellen.

Na middernacht nemen we buiten op de kaai afscheid van elkaar. Ik voel hoe haar hand over mijn arm glijdt en ze geeft me een zoen op mijn kaak. Als ik op mijn fiets wil stappen, zie ik een lange blonde haar van vijftien centimeter over mijn rechteroog hangen. Ik neem aan dat het soort van Wiedergutmachung van de god van de liefde is, die zich zorgen maakt over de breuk in het marmer.
De volgende dagen fluisteren we met onze digitale monden een wolk sms'jes in de lucht , een contact dat onzichtbaar opgebouwd wordt tussen zendmasten maar o zo broos en klein .

Een week later onthult ze me haar stulpje in een andere provincie. Ik voel haar betegelde leven onder mijn voeten en we praten wat onwennig....tot we in elkaars armen belanden en een band wordt gesmeed die ik de volgende ochtend meedraag op de trein. Maar dan sluipt er siberische as-lucht in onze roze wolk; in haar sms'jes steken twijfelende woorden als naalden in mijn vel. "Dat ze alles op een rijtje wil zetten".
Ik geef haar de tijd die ze wil & geef de regie uit handen.

Hoe vrolijk huppel 'k rond als ze op een dag in mijn "Behouden Huis" belandt, mijn gigantische speelkamer waarvan 'k de stenen wil omtoveren tot suikerspinnen kussens. Ik geef mijn huispersoneel de opdracht goed voor haar te zorgen : op één nacht ben ik haar kok, vriend in spe, gastheer, luisteraar en minnaar. We slapen de nacht der dwazen maar ik ben o zo dronken van haar, haar glimlach, haar alles.
Drie ontmoetingen, en dan een stilte waarin onze digitale monden verstommen. De zendmasten capteren niks meer en sturen een foutmelding: "beating of hearts at wrong pace", ze wil alleen verder struinen over de quai des amants perdus en ik laat haar gaan.

Het is mooi geweest, een beetje triest ook, overweldigend hoe we zomaar uit het niets iets kleins hadden, ik geef toe misschien ietsje van niks-én-twee-gram, hoe we naast elkaar de stappen voelden alsof ze elkaar van kindsbeen af kennen....ik vraag me af waar je nu bent, en zie hoe je krullende lippen en je hele lichaam verdwijnen in dat reuzensprookjesboek van Lamartine, dat diepe meer, het dromenbos.

geplaatst door Stef - 5748 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be