Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 11 mei 2010

Op de man/vrouw af...

Hoeveel mensen zijn er wel niet die best aantrekkelijk, leuk, grappig en aangenaam zijn om mee te vertoeven maar niet in staat of het niet aandurven om het allerbelangrijkste te doen... OP HEM OF HAAR AFSTAPPEN en een gesprek beginnen?

Ik was ook in dat geval, zij het dat het me steeds meer lukt, vooral dankzij enkele succeservaringen.

Maar waarom worden we zo angstig, zelfs als we er gewoon aan denken om iemand te benaderen? We zijn bang om grof afgewezen te worden, bang dat we een mal figuur gaan slaan, bang omdat we niet weten wat te zeggen, bang om beoordeeld te worden en in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daarenboven boezemen de angstgevoelens ons opnieuw angst in: “Ze zal merken dat ik bang ben” en “Ik ga rare dingen doen” of “Misschien mors ik uit pure nervositeit mijn drankje over haar”,...
Waarschijnlijk is deze angst vooral aangeboren. In de prehistorie werden we misschien tot moes geslagen door een dominante en sterkere concurrent zodra we een aantrekkelijke vrouw uit onze groep benaderden.

Alleszins is het een vrij irrationele angst want als we het echt nuchter bekijken moeten we wel tot de vaststelling komen dat er weinig of geen reden is om bang te zijn. De oplossing voor je angsten bestaat er dan waarschijnlijk ook niet in om jezelf via rationele argumenten te overtuigen van het feit dat je er geen reden toe hebt om bang te zijn. De angstrespons zit in je hersenen en zenuwbanen ingebakken en daar kunnen rationele argumenten nauwelijks wat aan veranderen.

Conditionering is hier waarschijnlijk de beste oplossing. Je zal je angsten moeten aanvaarden en er gewoon overheen stappen door toch op haar af te stappen en een gesprek te beginnen. Hoe vaker je het doet hoe minder angst je zal voelen en hoe vlotter het zal gaan.
Als je dit net als ik gedurende enkele jaren niet hebt gedaan zal het niet makkelijk zijn in het begin en loop je misschien met je hoofd tegen de muur. Zie dit dan in het begin als een leerperiode waarin succes niet het belangrijkste is. Gun jezelf dus wat tijd! Neem je vanaf nu wel voor om geregeld vrouwen aan te spreken en kom dus uit je sofa! Je zal merken dat je nooit wordt gebeten, niet wordt in elkaar geslagen door een jaloers vriendje en steeds meer weet hoe een gesprek op een leuke manier op gang te brengen. Ons brein is verrassend flexibel en verandering is mogelijk! Actie is in deze echter beter dan Nadenken.

geplaatst door IanHendrix - 5178 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be