Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 mei 2010

Twee dates

Sinds mijn laatste artikel op deze blog heb ik twee dates gehad. Beiden via match4me.

De eerste ontmoeting is ondertussen alweer meer dan een maand geleden. De spanning was er vooraf al uit want we hadden geen van beiden vooraf de intentie of hoop er iets meer dan vriendschap uit te laten bloeien. Het was eerder de nieuwsgierigheid om de persoon in real life te zien waarmee we al zo lang hadden gechat.

Te lang chatten voor je elkaar ontmoet is niet zo goed. Je creŽert nl. een beeld van iemand dat steeds minder strookt met de werkelijkheid en meestal is het dan een overdreven positief beeld. Je wordt dan het slachtoffer van je eigen hoop en fantasieŽn die hun eigen werkelijkheid gaan creŽren.

Maar er is meer... Het clichť luidt dat je niet traag genoeg kan gaan als je iemand wil versieren. Je moet elkaar tijd en ruimte geven om iets meer in elkaar te laten ontdekken. Eerst moet je vrienden worden en dan... Hier schuilt echter een addertje onder het gras. En of het nu gaat om een date via een site of om iemand die je in 3D hebt ontmoet maakt niet veel uit. Als je te lang zakelijk of vriendschappelijk omgaat met iemand kom je in een vriendschapspatroon terecht en het is moeilijk dit om te keren. De eerste keer dat je elkaar ontmoet en er is een zekere aantrekkingskracht begint onze fantasie te werken en we creŽren beelden en verwachtingen over wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Zo worden we vatbaar voor de avances van die andere. Dit blijft echter niet duren en deze toestand kan heel snel weer verdwijnen. Het ijzer moet gesmeed worden als het heet is. Betekent dit dat je zeer voortvarend moet te werk gaan? Nee, zo kan je iemand de stuipen op het lijf jagen! Maar je moet bij iedere ontmoeting een stapje verder gaan. Eerste afspraak kletsen, de tweede keer subtiel lichamelijk contact en ten laatste op het derde afspraakje handje vasthouden. Dit is geen exacte wetenschap natuurlijk maar dit tijdschema zou je toch voor ogen moeten houden om het momentum niet te laten passeren.

geplaatst door IanHendrix - 5232 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be