Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 8 mei 2010

Twee

Vrijdag. Voor één keer koos ik de juiste rij aan de kassa in de Colruyt. Ik liet mijn gevoel links liggen en keek eerst naar het aantal karren voor mij en naar wat erin lag. Het tweede criterium was de uitstralende intelligentie en snelheid van de kop, eum hoofd van de kassier. Het was een karaktervolle kaalkop, en het ging vooruit. Op de factuur staat zijn naam: Luc.

Met een weinig binnenpretjes kijk ik hoe zorgvuldig hij mijn eten voor komende week weegt, inscant en overhevelt van de ene in de andere kar, rechtstreeks in de doos die ik uitkoos. Eigenlijk waren het twee dozen, de ene iets groter dan de andere en samen sterker om het gewicht te kunnen dragen.


"Twee" zei ik spontaan, "het zijn er twee" 2x bio alpro soja en 2x zonder suiker". Die hebben het laagste gehalte aan suiker en hoogste hoeveelheid eiwitten. En ook twee van die pure chocolade desserts, ja toevallig ook twee...
"En van die ook twee" Lu petit dejeuner met framboos en twee keer kalkoenfilet en twee dozen geroosterde macadamianoten. Lekker hoor. Grappig ook toevallig twee potjes verse bio-basilicum en ook twee bio-advocado's. "Het is precies toch niet meer zo toevallig hé" zie Luc. "Ik heb van alles twee gekozen antwoordde ik bedeesd". "O ja?" zei hij verbaasd. "Ja, ik sta verstelt, zie nu ook nog twee botten verse peterselie en twee botten radijsjes" mmmm lekker, die mix ik in een smoothie van groenten voor één of andere lunch komende week. Nu weet ik niet of ik moet lachen of mezelf in vraag zou stellen, er worden twee schaaltjes cresson en twee schaaltjes waterkers overgeheveld van de ene naar de andere kar. Twee schaaltjes veldsla en twee schaaltjes verse asperges uit België. Eerst had ik tegen mijn zin één schaaltje asperges uit Spanje in de kar gekieperd maar toen ik die Vlaamse schone zag glunderen was de keuze snel gemaakt. De dagverse eitjes kreeg ik afgelopen woensdag van broerlief zijn boskippen. Ik begin me haast te schamen: twee dozen Tropicana antioxidant sap ( van dat lekkere donkerrode bessensap voor ‘s morgens op mijn nuchter maagdje). Twee ananassen en twee kilo rose pompelmoezen (mijn ontbijtgewoontes) twee kilo bananen als tussendoortje, twee kilo bio-wortels zo spontaan uit het vuistje gekozen, 2 kilo... hoe kan ik het passen? Twee schaaltjes van die lekkere grote rode trostomaten. Te mooi voor de frigo, die laat ik verder rijpen op een plaatsje in de keuken waar de oosterlijke ochtendzon ze urenlang zal bevruchten met haar gouden glorie. "Moest je weten met hoeveel we daarvan gaan eten" zie ik aan Luc, "je gelooft me niet". Hij keek me verwonderd in het gezicht. "Neen dat geloof ik niet". "Toch wel, voor mij alleen!”
Eum...tja, en één komkommer, toevallig, één is genoeg ... Ik verstijf.

Tiens, ik kom recht van de therapeut en er was daar helemaal geen sprake van twee, het ging over mezelf en over de barrière die ik opgeworpen heb rondom mij. Twee ?

Ja, ook nog twee films lagen er in mijn kar. Ik heb helemaal niet de gewoonte om films te kopen maar ik wil wel eens ongewoon doen. Nu willen jullie toch wel weten welke? De keuze in de Colruyt is uiterst beperkt hé, en ik koos voor : "It's complicated" omdat het met Meryl Streep is. I like her... en ik gelijk een beetje op haar, van horen zeggen. Het verhaal staat me ook wel een beetje aan: "Hilarische kijk op trouwen, scheiden, ... hij heeft haar verlaten voor een veel jongere vrouw en wil haar nu terug... " Ben benieuwd. Luc van de kassa zei dat hij die film toevallig gisteren had gezien en dat hij er meer van verwacht had. De andere film titelt zich als: " De helaasheid der dingen". Ik wil een beetje mee zijn met jullie hé, vandaar dat ik hem koop. Verdorie nu lees ik op de cover "geconfronteerd met rokkenjagen, alcohol en nietsdoen... probeert zijn lot in eigen handen te nemen... ontsnappen aan de helaasheid der dingen." Waar is nu de link tussen die twee? Ik zie mezelf alleen in mijn ronde witte salonzetel zitten voor dat megagrote TVscherm met een glaasje lekkers binnen handbereik. Dit weekend nog... "Een goed weekend en veel plezier met de twee films" zie Luc. "Ik zal je volgende keer laten weten wat ik van die films vond" antwoordde ik snel "en die 2 bakken water vanonder op de kar dat is voor een tweede factuur, voor rekening van de praktijk, maar ik ga ze uit één portemonee betalen."

En nu vlug naar bed want morgenvroeg staan er 2 spoedgevallen op de agenda en zaterdag ook nog 2, toevallig.

(Prediker 4:9-12): Twee zijn beter dan één, omdat zij een goede beloning hebben voor hun harde werk. Want indien één van hen zou vallen, kan de ander zijn metgezel oprichten. Maar hoe zal het zijn met slechts de ene die valt, wanneer er geen ander is om hem op te richten? Indien er bovendien twee tesamen neerliggen, dan zullen zij stellig warm worden; maar hoe kan slechts één warm blijven? En indien iemand één die alleen is zou kunnen overweldigen, zouden twee tesamen tegen hem kunnen stand houden. En een drievoudig snoer kan niet zo snel in tweeën getrokken worden. (Prediker 4:9-12)


geplaatst door Bieke8 - 5626 keer gelezen

beoordeeld 4.84/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be