Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 4 juni 2010

d'Ardennen (deel 1)

Broer vraagt of ik nu al een verslagje geschreven heb over onze laatste Ardense avonturen in mei 2010. Dat hij het nu is die me moet inspireren voor een nieuw blogje... we zijn ver gekomen. k Zal het maar broederlijke liefde noemen. Vorig jaar waren we op 7 juli naar het hoge zuiden getrokken en hij schreef achteraf een verslagje. Niet dat hij veel schrijftalent heeft, hij kan de zaken wel nuchter op papier zetten. Zijn zusje daarentegen maakt er iedere keer weer een avontuur van. Ik kreeg de permisse om zijn verslagje hier te publiceren.Na bezoek aan kapster en files te Wetteren komt Bieke nogal laat toe in Galmaarden, rond 9 uur 15. Wij vertrekken “full speed” om 9 uur 30 richting d’ Ardennen. Bieke rijdt met haar sportkarretje terwijl mijn GPS de weg wijst richting gemeentehuis Bouillon. Volgens mijn GPS is het een 2-tal uurtjes rijden maar de Mazda van Bieke blijkt het sneller te doen, ofwel komt dat doordat ze meer gas kan geven door haar hoge hakken. Voor 12 uur moeten we er zijn want dan sluit het gemeentehuis.Alles verliep meer dan vlot, tot een politiepatrouille ons met zwaailichten staande houdt op een 10-tal kilometer voor Bouillon. Volgens de brigadier van dienst bleken we te rijden aan 120 km/uur op een baan waar 70 toegelaten is. De ene brigadier zegt “infraction grave, en principe c’est le retrait direct du permis de conduire”. Terwijl Bieke haar gebrekkig Frans “je suivais simplement la circulation” goed maakt met haar snel kapsel, charmes en hoge hakken, vertel ik vlot maar nederig dat wij een afspraak hebben met mevrouw Spitaels op het gemeentehuis van Bouillon. De politiemannen blijken begrip te tonen en geven Bieke's papieren terug en wijzen zelfs de weg naar het gemeentehuis. Wij vervolgen dus onze weg, weliswaar een toontje lager. Een kwartier voor sluitingstijd staan wij voor het bureau van mevrouw Spitaels en krijgen daar de gevraagde informatie : “Les règles urbanistique particulères et caractéristiques de l’ Ardenne” en “Document du Ministère de la Région Walonne : le lotissement est considéré comme perime”.Het is middag en we rijden naar Vresse waar ik trakteer op een goed restaurantje “Au Relais” dat ik nog ken toen ik met een vriend ben komen snoeien in Rochehaut. Intussen kunnen we al een beetje lachen met de ogenschijnlijk begripvolle politiemannen. Terwijl het buiten pijpenstelen regent bestelt Bieke een “Escalope de veau aux pâtes” en ik een “Truite meunière” met een goed glaske wijn. Na onze koffie vertrekken wij richting ons stukje bos dat juist buiten Vresse ligt, in de gemeente Membre. Met mijn stafkaart vinden wij dat gemakkelijk terug, wij parkeren boven naast de weg en gaan te voet de steile bosweg af. Op onze weg komen wij nog Vlamingen en Vlaamse Scouts tegen. Ik wist dat rond ons stukje bos een klein muurtje van gestapelde rotsstenen ligt, de Scouts wisten het ons snel aan te wijzen. Ter plaatse maken wij verschillende foto’s van het feit dat al onze bomen afgezaagd zijn. Dit moet enkele jaren geleden gebeurd zijn want er is intussen een wildernis van bramen en jonge boomscheuten ontstaan. Met onze GPS leggen we ook de positie vast in GPS coördinaten. We vertrekken dan terug sito presto naar het gemeentehuis van Vresse want dat sluit ook om 16 uur. Het is 15 uur 30 als we in het bureau van de verantwoordelijke van het kadaster ter plaatse, onze uitleg doen over ons afgehakt stukje bos. Men bezorgt ons de gegevens van de naastliggende eigenaars, vooral van de eigenaar van het voorliggend stukje bos waar de bomen ook afgezaagd werden waarschijnlijk in dezelfde periode. Ter plaatse waren er nog diepe sporen van een tractor te zien die lopen vanaf de weg, over de grond aanpalende eigenaar, naar ons perceeltje. Mevrouw D. wist ons te vertellen dat aanpalend eigenaar, een “travailleur dans les bois” is en regelmatig bij haar kadastrale gegevens komt opvragen. Zij telefoneert naar de boswachter, en ik kan het aan de telefoon mijn verhaal doen. Wij spreken af om terug contact op te nemen na 15 augustus als hij terug is uit verlof, om dan samen ter plaatse te gaan kijken. We vertrekken naar ons volgend punt.Het is 16 uur 30 en we moeten nog naar Rochehaut om enkele foto’s te gaan nemen van onze percelen bouwgrond en de omliggende percelen met nieuw gebouwde chalets. Er staan ook borden op een aantal percelen die te koop staan. Dankzij het werk van landbouw Marc Boreux werd Rochehaut uitgebouwd tot toeristische trekpleister met alle voordelen vandien. Tegenstanders van Marc Boreux noemen hem “le corbeau”.

Onze gronden in Haut-Fays blijken ook goed te liggen aangezien dicht bij Daverdisse. Op onze terugweg naar huis stoppen wij nog even in Haut-Fays om ook nog enkele foto’s te nemen evenals de GPS positie van de gronden. Onze grond ligt er mooi bij, kort gras. Blijkbaar heeft iemand enkele weken geleden gehooid op ons perceel.Rond 20 uur 30 komen we terug toe in Galmaarden waar wij bij een tas warme soep samen TV kijken naar de afscheidsceremonie voor overleden zanger Michael Jackson.Een paar dagen later krijg ik ( Bieke) een brief met venster van de federale politie in de brievenbus; verkeersovertreding! 70 euro te betalen wegens 15 km/uur te snel rijden aan het Rabot in Gent.

Ik hou van d'Ardennen!

geplaatst door Bieke8 - 5660 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be