Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 8 juni 2010

Orgasmepil

Afgelopen weekend ontdekte ik een nieuw stamcaf, een gezellige coctailbar. Na een avondje plezier met vrienden had ik echter het gevoel van een platte band in mijn hoofd te hebben en zocht ik met enige zenuwachtigheid naar het artikel over de aanmaak van hersencellen. Ja, ik had ergens gelezen dat we er elke dag weer aanmaken, maar hoe zit dat nu weer?

Het opzoekingswerk verbond mijn oorlellekes met een stralende lach, mijn neus krult van plezier en de pretlichtjes in mijn ogen branden bij nachte. Wat een opheldering!

Ik citeer:

In 1998 werd voor het eerst aangetoond dat de menselijke hersenen van nature wel degelijk nieuwe neuronen kunnen aanmaken (=neurogenese).

Van Praag: "In de afgelopen tien jaar hebben we gezien dat we de aanmaak van nieuwe hersencellen kunnen benvloeden, in positieve zin, door bepaalde medicijnen en hormonen." Zo is bekend dat antidepressiva als Prozac, maar ook een middel als Viagra, de aanmaak van nieuwe hersencellen in een deel van het geheugensysteem versterken. Allerlei medicijnen worden nu op hun effect onderzocht. "Maar", zegt Van Praag, "we kunnen de neurogenese ook versterken door beweging en door een verrijkte omgeving". Stress blijkt een negatieve invloed op neurogenese te hebben.

De neuroloog Sam Weiss deed onderzoek naar het hormoon prolactine, een stof die vrijkomt in de hersenen na het orgasme. Hij concludeerde dat prolactine verantwoordelijk is voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. Prolactine kan de oplossing zijn voor ziektes als Parkinson en Alzheimer. Van dopamine is tevens bekend dat het in het brein vrijkomt en dat seksuele opwinding veroorzaakt. Meer vervolgonderzoeken zou wellicht een eerste stap zijn richting ‘orgasmepil’. Tijdens het seksen en op weg naar het hoogtepunt spelen er meer chemische processen in het hoofd af dan we op het eerste zicht kunnen vermoeden. Het ziet er naar uit dat orgasmen in staat zijn om hersencellen aan te maken. En dat stemt ons hoopvol!

Een verrassende uitkomst is ook dat de kleine hersenen (het cerebellum) zeer actief zijn tijdens een orgasme. Het heersende idee is dat het cerebellum voornamelijk lichaamsbewegingen aanstuurt. Maar bij vrouwen die een orgasme 'faken', en dus dezelfde bewegingen maken, was gn activatie in dat hersendeel zichtbaar. Dat is een aanwijzing dat de kleine hersenen eerder betrokken zijn bij emotionele controle.

Gert Holstege van het Universitair Medisch Centrum van Groningen voert al jaren onderzoek naar het effect van orgasmes op de hersenen. Hij vroeg aan vrijwilligers om te masturberen terwijl hij een scan van hun hersenen nam. Het resultaat is dat een orgasme de bloedsomloop versterkt en daardoor de druk op de hersenen vermindert. Het lichaam ontspant zich en start chemische processen in onze hersenen, waardoor er minimale nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Bij vrouwen is een soortgelijke test gedaan, maar die verlopen een stuk moeilijker omdat vrouwen tijdens het klaarkomen blijkbaar hun hoofd niet stil kunnen houden, wat noodzakelijk is voor een nauwkeurige test.

Tot zover de wetenschap.

Er bleef echter een prangende vraag bij mij hangen: Waarom blijven blondjes dan dom?
Het antwoord is eigenlijk simpel: omdat ze het orgasme faken :-)


Schat... schtje... joehoeoeoeogeplaatst door Bieke8 - 6097 keer gelezen

beoordeeld 4.81/5 (27 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be