Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 1 juni 2010

Verval of ontaarding?

Als jong koppel genieten we van onze twee peuters die uitbundig plonzen in het kinderzwembadje van het immense hotel in Zuid-Spanje. Alles is naar wens; een stevige voorjaarszon, een lichte zeebries, een schitterende tuin met ruime schaduwpartijen, een waterparadijs voor groot en klein, lekkere maaltijden,…

Alleen de rust ontbreekt wat op deze zonovergoten voormiddag. Immers, een bende bejaarde Duitsers is naast ons op het terras neergestreken: de mannen zijn heel uitbundig in de ‘Cerveza’ gevlogen, en de dames troosten zich met de cocktails die in de all-inclusive zijn inbegrepen. Borrelnootjes en chips worden gretig naar binnen gewerkt en de conversaties word steeds uitbundiger.

Ik bestudeer het lawaaierige volkje nauwlettend.
De natuur is de mannen opvallend beter gezind geweest. Hun getaande, trekkerige huid is al wel wat ontsierd door pigmentvlekken, de haardos is bij de meesten flink uitgedund, maar de huid zit nog vrij strak en ze bewegen zich vinnig tussen ligzetel en zwembad. Weliswaar puilt boven hun zwarte zwemslip een enorme buik uit, gespannen als een gezwel - dat wordt bedekt door een massa schimmelgrijs woest borsthaar - maar de mannen stralen nog een grote vitaliteit uit.
De vrouwen is het minder goed vergaan. Hun enorme borsten, eerder uitgezakte reusachtige kalebassen, worden in de met beugels verstevigde cups van de badpakken gepropt – in de hoop de zwaartekracht toch nog wat te omzeilen. De buiken zijn eveneens omvangrijk, maar worden in dikke vette huidplooien vatsig rondom het lichaam gedragen…de vrouwenlijven lijken als het ware rondomrond te zijn opgepompt. Twee vrouwen waggelen, steunend tegen elkaar, als kolossale olifanten richting zwembad. Wat ooit ranke slanke dijen moeten geweest zijn, zijn nu verworden tot vleesmassa’s waarvan de losse huid slap als gordijnen gedrapeerd hangt. Hun onderbenen lijken wel een van sprokkelig perkament te zijn.

Is deze aftakeling der lichamen een gevolg van natuurlijk verval, of van ontaarding: teveel drank, vetten en té weinig beweging? Het is me een raadsel.
Even kijk ik naar m’n eigen lichaam, dat de dertig nog moet passeren. Ondanks de twee bevallingen die mekaar kort opvolgden, is het vrij intact gebleven..de buik zit nog strak, de huid spant nog aan, de boezem nog stevig…billen konden misschien iets beter. Met een gezonde levensstijl hoop ik het in goeie conditie te kunnen houden.

Maar 15 jaar later merk ik dat het een strijd is die je nooit kan winnen…de tand des tijds heeft ook bij mij al flink gebeten; de zwaartekracht deed ook haar werk. Verval of ontaarding denk ik dan, maar ik geef het natuurlijke verval het voordeel van de twijfel ;-)

geplaatst door Yellow - 4980 keer gelezen

beoordeeld 4.67/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be