Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 12 juli 2010

'Not done' (vervolg)

Waar was ik ook alweer gebleven? Oh, ja, mijn haag en de hulp die ik daarbij kreeg…

Er werd een beetje over en weer gemaild i.v.m. die haag en uiteindelijk werd er afgesproken: dinsdag 5 juli om 9u.

Maandagnamiddag begon ik al aan het lage deel. De gedachte dat er hulp zou komen gaf me goede moed. Het gereutel van de haagschaar klonk me als muziek in de oren. Repetitieve muziek… met hier en daar een dissonant als er een takje te dik was. Tegelijk gonsde de mantra door mijn hoofd: ‘Help will come.’ (Matt Damon in ‘Invictus’, echt mooie film.)

De wekker stond op 8u. Dan kon ik me op mijn gemakje nog mentaal voorbereiden op de klus.

Ik was eerder wakker en lag te soezen in afwachting van het gezoem van m’n wekker. Toen ging de deurbel. Ik schoot recht, veerde m’n bed uit en haastte me naar het raam. Was de hulp er nu al? Of was de postbode vroeg? Het was de hulp!

Met een ‘amai-gij-zijt-vroeg’ stak ik m’n versufte hoofd naar buiten. ‘Ik kom direct.’ Vlug wurmde ik me in m’n vuile werkkleren: jeans, oud hemd, knalgele crocks. Even later was ik daar heel blij om.

Ik was nog niet helemaal onder de levenden maar ik herinner me die eerste minuten goed. En ik dacht: ‘Oh, wee… Wat gaat dit worden…’ Gelukkig sloeg de toon om tijdens m’n ontbijt. Ik denk dat mijn mannelijke outfit er voor iets tussenzat. Het kan natuurlijk ook m’n bedenkelijke gezicht geweest zijn. Tja, ik kan en ik wil niet ontrouw zijn aan mezelf. Ook niet tegenover iemand die mij hulp biedt. Maar ik kan dat wel netjes zeggen, hoor. Ik houd het bij een ‘Ik persoonlijk zie dat anders.’ Nog nooit problemen mee gehad.

We hebben samen hard gewerkt en het zou ongepast zijn om ook maar één kwaad woord over mijn helper in te tikken. Ik houd het dus bij de cijfers: we hebben op een kleine vier uur 264 kg verwerkt. Het weer zat mee en alles ging vlot. Tussendoor even gepauzeerd, van een gezellige maaltijd in de tuin genoten en tenslotte de boel naar het containerpark gebracht. Ik was echt dankbaar voor de hulp. Die dankbaarheid ook financieel uitgedrukt. Dat was even lastig, want ik mocht kiezen hoeveel ik gaf.

Mijn redder in nood zag zichzelf hier de volgende jaren terug aan de slag. Maar dat ken ik ondertussen… Ik leef snoeibeurt per snoeibeurt, één met ne keer. Volgend jaar zie ik wel weer hoe het loopt.

Dat ben ik dus aan het leren: hulp vragen, desnoods duizend keer, en erop vertrouwen dat er altijd iemand zal komen helpen. Niet zo simpel voor mij.

geplaatst door Lievl - 5520 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be