Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 26 september 2010

Maghreb in de maagNiet te overtuigen voor Kreta of de Griekse wereld, zette ik nu in Afrika een voet in het echte land van oorsprong van wat hier in Sint-Jans Molenbeek leeft en er nog steeds geen gebenedijd woord Nederlands kan of wil spreken. Hoe anders was dat in Marokko, waar je zelfs in het Nederlands op de prijs kan afdingen tot je nog steeds opgelicht bent maar reeds denkt een superkoopje te hebben gedaan. De Vlaamse gids scheldt je door de micro de huid vol als je een in paardendeken gehulde bergbewoner zo’n koopje gunt.
Ach, een milde vorm van steun aan het volk daar, Berber of Touareg of wat dan ook. De Marokkaanse gids die bijna vlekkeloos Nederlands spreekt, is beter in staat tot relativeren. Al zegt hij het ook wanneer ergens het viervoud voor is gevraagd.
Ik ben al blij met het doorbreken van mijn anglofiel gereis. Het is eens wat anders. De steden ogen modern of beloftevol in ontwikkeling. Maar in de medina’s van Fes staan de huizen aan weerszijden van de nauwe straatjes gestut, omdat hun gevels anders de straat op vallen van ouderdom en verwering.
Met de volksgezondheid van de toeristen gaat het slecht. Na enige dagen lijdt de grote meerderheid aan turista en een derde van het gezelschap slaat maaltijden over. De ‘marokkaanse sla’ sla ik alleszins over omdat ik het water wantrouw waarin de groenten gewassen zijn. Daarom sla ik ’s avonds een SM achterover. Wat op de duur ook niet meer helpt.
Daarom ben ik nu aan karnemelk met beschuit en natuuryoghurt. Ik zie ze vliegen, en met schele honger trek ik een Tha´s eethuisje binnen. Rijst zal toch geen kwaad kunnen ?
Morgenvroeg weet ik het wel.

Harry

geplaatst door Harry - 5257 keer gelezen

beoordeeld 3.82/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be