Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 17 september 2010

midlifecrisis

Dit cursiefje is juist voor de 50+ mannen

Ik zal op tenen trappen, voorhoofden doen fronsen, een verwensing aan mijn adres moeten slikken, mannelijke ego’s kwetsen, maar ik wil het er toch even over hebben!

Volgens Wikipedia

Een midlifecrisis is een emotionele staat van twijfel en onrust. Een persoon voelt zich oncomfortabel worden bij de gewaarwording dat zijn of haar leven half voorbij is. Het leidt over het algemeen tot een bezinning en zelfreflectie op wat men heeft gedaan met zijn of haar leven tot dat moment. Vaak gaat het gepaard met gevoelens dat men niet genoeg heeft bereikt, in welke zin dan ook. Mensen die een midlifecrisis ervaren klagen vaak over verveling of afgestompt zijn met hun baan, hun partner en hun sociale contacten. Men voelt een sterke aandrang om, soms ingrijpende, wijzigingen aan te brengen in deze levensgebieden. Er wordt nogal eens een koppeling gelegd met het levenslange proces van zelfactualisatie, een term die de psycholoog Abraham Masloy aan de top van zijn piramide plaatst. Een midlifecrisis duurt ongeveer 3 tot 10 jaar bij mannen en 2 tot 5 jaar bij vrouwen: uiteraard is deze termijn strikt persoonsgebonden en er bestaat zelfs twijfel over de vraag of ieder mens te maken krijgt met een mid-life crisis.Tijdens de middelbare leeftijd zijn er diverse factoren die de persoonlijke ontwikkeling beďnvloeden. Deze factoren zijn onder andere (zeker niet uitputtend): werk en carričre; huwelijk en (buiten)echtelijke relaties; het volwassen worden van kinderen; fysieke veranderingen die gepaard gaan aan het ouder worden.

Volgens Tesoro

Denken vele mannen dat ze zich in deze situatie moeten blijven wentelen tot hun 80 jaar! Zijn ze zo geknakt door voorbije relaties, met als gevolg dat ze hun zelfzekerheid verloren hebben. Staren ze zich blind op een droombeeld die zich gevormd heeft in het hoofd tijdens een crisisperiode. Hebben sommigen een zo hoge “eigendunk” van zichzelf, dat ze bijna pretentieus zijn. Zijn er die de rest van hun leven playboy blijven, zullen blijven en willen blijven. Dat vertrouwen geven en nemen een waarde is die nog altijd leeft. Er worden onze nieuwe dingen aangereikt, gooi ze niet weg, laat ze niet liggen. Exploreer je nieuwe leven.

Heren, wij vrouwen zijn ook niet vrij van zonden…

Heren, proef en smaak het leven, jullie zijn ook aan de tweede helft van jullie jeugd begonnen!

geplaatst door Tesoro - 5581 keer gelezen

beoordeeld 4.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be