Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 10 november 2010

Een gewis gemis

Camille, Sprankel, Bieke8, ik mis jullie. Mijn alter ego wijst met zijn belerend vingertje naar jullie verdwijnen en port me aan om er ook de brui aan te geven. En toch hou ik vol. Ik geef mijn alter ego de schuld voor mijn leed deze dagen. Zit ik in een depressie ? Ik weet niet wat dat is maar denk dat het erop lijkt. Ik sta op en lees de krant bij mijn ontbijt, maar kruip weer in bed. Zelfs na de middag heb ik de aanvechting om er weer in te gaan liggen en zoals Tesoro mezelf te beginnen analyseren.
Ik stort me in het nietsdoen en het alles laten zoals het is. De prut in de fut. Gisteren al geen zin gehad om wat eten klaar te maken en ook nauwelijks de deur uit geweest. ’s Avonds dan maar aangewaaid in een bistrootje op honderd stappen van huis. Een klaaglijk vrouwmens was er de enige andere klant. Maar ik had mijn boek meegenomen. Ik zou mezelf eens verwennen, maar zag daar bij nader toezien van af en hield het op de dagschotel. Macaroni met hesp en kaas, zei de baas. Daar kon ik nog in komen ook. Een aperitiefje. Ik wist niets beters te verzinnen dan Martini rood. En ja ook een glaasje rood toen de dagschotel aan kwam zeilen. Loeiheet, werd me gewaarschuwd. Na tweehonderd tellen schroeide ik er nog steeds mijn asbesten smoelwerk aan. Hesp ? Nog niks geproefd, man. Na nog dertig tellen groef ik verder. Macaroni en kaas. De kaas proefde raar, maar dat lag misschien aan mijn geschroeide papillen. Ik vroeg de waard welke kaas dat kon wezen. Hij wist het niet. Vraag het de keuken maar zei ie, en ging door met glazen schoonwrijven voor denkbeeldige gebruikers. Het zag er niet naar uit dat die nog zouden komen.
En waar zat die verdomde ham ? Ik paste er wel voor op om ook die hamvraag nog te stellen en een nog schever antwoord te krijgen. Nou ja, aan de hete brij waren enige sporen van ham niet geheel vreemd, maar meer was het toch niet. Soep had ik geweigerd en in plaats daarvan kreeg ik een dessert dat mijn humeur wat opvrolijkte. De rekening maar, en de straat over voor een koffie in mijn gewone etablissement waar ik anders een bolleke Koninck versla. En dan weer huiswaarts. Een beetje gechat hier, terwijl van de buis een film werd ingeblikt die ik toch nooit ga bekijken. Films zie ik liever in de zaal met een date-met-nasleep of met een lief als ik er al een heb, of met wie onder geen enkele van die omschrijvingen valt maar waarbij het goed toeven is.
Ik mis wat. Iets onbestemds. Is het herfstmoeheid, date-moeheid, of toch een depressie ? Ik zou er niet van verschieten. En nu staat die wapenstilstand voor de deur. Erg ontwapenend voel ik me niet. In tegenstelling tot anders naar het schijnt. Het heet dat ik een dame rust inboezem. Nou ja, liever had ik dat het lust was. En bovendien val ik er nu zelf van in slaap. Ik ga voor een lonesome siesta en een zondvloed dromen van de zoete zonde.
Maar het is de vraag of ik daar beter van word of nog een woord zou lezen van Camille, Sprankel en Bieke8.

geplaatst door Ufo - 5692 keer gelezen

beoordeeld 4.64/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be