Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 13 november 2010

Gemiste eerste date

De omstandigheden waren niet ideaal om een eerste date te hebben. Ik moest eerst mijn kinderen afzetten bij hun tante die boven paardenstallen woont. Mijn laarzen hingen dus vol modder en aanverwanten. En ik had het gevoel dat mijn kleren roken naar … paarden.

Maar kom, we hadden ’s morgens afgesproken om op mijn terugweg naar huis elkaar ’s avonds in de Holiday Inn in Gent te ontmoeten, dus houden we ons aan deze afspraak die een beetje holderdebolder gemaakt is.


Toen ik ernaartoe reed had ik al een raar gevoel: zou ze wel doorgaan want ik had geen mail meer gekregen nadat ik gemaild had dat vanavond ok was? Zou hij er wel in tijd geraken, want er was weer eens file van de kust naar het binnenland?

In de Holiday Inn aangekomen was het uitzonderlijk rustig (het was ook een feestdag). Op de parking stonden bijna uitsluitend buitenlandse nummerplaten. Na een lange wandeling in het hotel vond ik uiteindelijk de bar: leeg op de barman na.

Ik stuurde onmiddellijk een sms’je: “Ik ben er al”. Waarop ik antwoord kreeg: “Waar?” Ik sms’te terug: “In de Holiday Inn”. Het volgende sms’je was: “Ik had geen bevestiging gezien en dacht dat het niet doorging”. Waarop ik een beetje verontwaardigd antwoordde: ”Ik heb nochtans vanmorgen een mail gestuurd”. Waarop hij een vloedgolf van verontschuldigingen uitte: “Zit nu thuis en het duurt nog een uur eer ik er ben. Voel me echt gegeneerd. Ik ga het zeker goed maken. Je moet maar een nieuwe datum voorstellen …. Als je nog wilt”.

Ok, dat was dus duidelijk: hij komt niet meer. En ik zit in de bar van een hotel, intussen met een glaasje wijn voor mij en intussen gevuld met allemaal business mannen die hun vergadering van morgen voorbereiden. Echt op mijn gemak voelde ik me niet. Ik had het gevoel dat iedereen naar me keek, omdat ik niet thuishoorde in dit schilderijtje. Gelukkig heb ik altijd een boek bij en heb ik mijn hoofd hoog gehouden en een half uurtje genoten van mijn boek terwijl ik mijn glaasje wijn uitdronk.

Op weg naar huis zijn verschillende stoute gedachten door mijn hoofd gegaan: Hoe kan je nu een mail niet zien? Wat zal hij moeten doen om het goed te maken?

Tot ik thuis kwam en ik in mijn mailbox koppig de mail ging opzoeken die ik ’s morgens verstuurd had: ik vond hem niet. Het was dus allemaal mijn dikke fout dat de date mislopen is. Ik voelde me heel klein, zeker toen ik zag dat hij nog diezelfde avond een mail gestuurd had met duizenden verontschuldigingen. Hoe kon ik het goedmaken dat ik hem zoveel schuldgevoelens aangesmeerd had. Ik heb maar direct een nieuwe datum vastgelegd!

geplaatst door Leni - 5439 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be