Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 november 2010

Het reservebankje

Soms ben ik nog geschokt, echt.

Komt er een man langs mijn profiel. Jaja, langskomen doet men wel hoor ;). Natuurlijk retourneer ik de aandacht. Hij komt nog eens langs. En nog eens... Hij stuurt een berichtje, een echt, niet zo'n standaardgruwel. In mijn ogen een ideale situatie: een man die interesse toont en een beetje moeite doet. Uiteraard beloon ik zo'n voortreffelijk gedrag met vriendelijke welwillendheid. Ik ben een dame.

En dan wacht ik. Nee, ik moet het anders noemen: het leven gaat gewoon door. Wachten doe ik niet meer.
Er gaan een paar dagen voorbij. Profielen komen en gaan. Vooral gaan... Als iemand na een tweede mail wat agressief wordt, dump ik de handel meteen. Dat sta ik niet meer toe.
Ik heb mezelf ondertussen aangeleerd, met wisselend succes, om na een week zonder antwoord de man achter het bericht mentaal te deleten. Da's anders geen leven.
Uiteindelijk contacteert Luc - zo ging ik al mijn contacten voortaan noemen - mij toch, nog binnen mijn redelijke termijn. Maar wat voor een bericht...

Het ging ongeveer zo:
'Ik wil je vragen om me nog wat respijt te gunnen. Ik heb vorige zaterdag iemand ontmoet die ik eigenlijk wel zag zitten. Het is nu een beetje afwachten. Jouw profiel spreekt me echt aan, hoor. Alleen, ik wil niet met meerdere dames tegelijk contact. Blablabla...' Over vlinders stond er niks in, doch het scheelde niet veel.

Mijn interpretatie: ik zit verdorie op de reservebank. En met z'n hoevelen zitten we hier eigenlijk? Ik denk dat ik van ploeg verander. Ik wil in eerste categorie spelen, niet wachten.
Trouwens, eigenlijk heeft meneer wel contact met meerdere dames, want hij verwacht van mij dat ik wacht. Hij wenst mij niet het beste toe met iemand die mij buiten categorie vindt, hij zet mij in de reserve. Da's durven.

Op zo'n bericht reageer ik dus niet. Op al de rest wel, op zoiets niet. Maar aangezien ik een vrouw ben... correctie, een mens, ben ik wel nieuwsgierig. Ik wacht een paar dagen en ga eens langs het profiel in kwestie. Mmm... al een tijdje niet online. Misschien echt een match. Goed voor hem. Daarover hoef ik me geen zorgen meer te maken, noch illusies :).

Een week later zie ik, dat meneer terug online is. Gewoon bij het overzicht op leeftijd. Tiens... Maar eigenlijk ben ik niet echt meer geïnteresseerd. De reservebank is niet voor mij.
Meneer komt nog online. Nou ja, de site is van iedereen.
Meneer heeft het lef om langs mijn profiel te komen! Wel, meneer zal nu toch even moeten wachten. Is wellicht een nieuwe ervaring voor hem.

Misschien zie ik dat weer fout.
Als je met iemand een afspraakje hebt... een eerste, of een tweede... is het dan wijs om je emoties met jou aan de haal te laten gaan?
Gonyo kan ervan meespreken. Lijken vallen niet meteen uit de kast. Gonyo is nog jong, hij leert het wel.

Ik zie het zo: een afspraakje is een kennismaking, die tot niks verplicht. Zeker niet tot exclusiviteit. Het gaat erom of we elkaar eventueel mogen en samen iets kunnen ondernemen. Een goeie tijd hebben samen. Zelfs een tweede afspraakje betekent zeer weinig. Een derde betekent wel iets... maar kan iemand van je houden/kan je van iemand houden na twee, drie afspraakjes... Het antwoord is koudweg: neen, dat kan je niet.
Ik geef toe, de hormonen brengen ons in de war. Verliefd kan je zijn, na vijf minuten... op een illusie.

De vraag is misschien... waar verlang ik eigenlijk naar? Tuurlijk ook naar die hormonen. Maar is dat hèt... vanwaar de haast? Ik ben ook in dat bedje ziek geweest. Zelfs een paar keer. Met alle pijn erbij. Want ik wou niet zien wat voor ogen was. Ik wou die roetjsbaan... De kater erna was groot. Groter dan de roes waard was. De kater duurde ook veel langer.

Nu gaat het bij mij anders. Niemand is verplicht om met mij akkoord te gaan.

geplaatst door Honnepon - 5523 keer gelezen

beoordeeld 4.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be