Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 november 2010

Indian summer van 1981


Weet je het nog van die warme oktobermaand in 1981? De indian summer bleef maar duren en daarom zou ik met een vriend-windsurfer het Kanaal oversteken voor een paar dagen UK. Nee, niet op de surfplank, maar per auto met de Hovercraft naar Dover, de snelste overtocht in die tijd.
Die vriend kon uiteindelijk niet mee en ik ging dus maar alleen, want met het lief van die lente en zomer was er een kink in de kabel gekomen.
In juli was ze samen met mij de plassen overgestoken via het UK naar Ierland, met een uitzetbare camper aan de haak. Olala, heeft die even dienst gedaan! Geregeld sloegen we een bosweg in om het ding tussen de bomen open te plooien. Geen bedje was vlugger gespreid voor een ‘siŽsta’. We boften dat er nooit iemand op twee laat staan vier wielen langs moest.
Eťn keer naderde een auto, die op een afstand stil hield. Iemand kwam vrolijk fluitend onze kant uit. Natuurlijk hielden we ons muisstil; we waren toch aan een siŽsta bezig, of niet soms? Gekuch buitenboord, gerammel met sleutels… ’Can I have a word with you, sir ?’ klonk een mannenstem. Ik ritste het achterzeil wat open en stak mijn verdwaasde kop naar buiten.‘I represent the Water Board that owns these grounds and it is not allowed to camp here, sir’.
‘We just had a siesta, sir, and will leave soon’. ‘OK sir, I clear the way out for you’. Wat zijn die Britten toch begrijpend en vriendelijk als je hun waterwingebied binnendrong voor een potje gevrij. O we herhaalden dat nog vaak, waterwinning of bosontginning of whatever.
In Ierland was het openplooien van die camper onnodig. Een rivieroever of een glad geschuurde rotsbodem langs de kust hoefde niet eens afscherming, want mijlenver was geen privacy-verstoorder te bekennen. Als er al eens een bootje met riviertoeristen aan kwam was de schipper zo galant om vanop een kilometer in zijn scheepsroeper aan zijn passagiers de schoonheid te beginnen roemen van de rivier en zijn oevers. Zodat de naakte vrijers bij zijn passage brave gelegenheidsnaturisten waren die met een over hun kont getrokken badhanddoek op hun buik in het gras een boek lagen te lezen. O die zomer !
En de indian summer die volgde.
28 oktober vertrok ik dus weer, maar nu alleen en geen camper aan de haak. Van hot naar her langs de zuidkust, Eastbourne en Brighton, de kalkheuvels van de Wessex Downs en Dorset met hun witte paardensilhouetten en de Cerne Abbas reus met die knots van een fallus. En Dartmoor met zijn ‘tor’s en zijn wilde paarden, maar ook met zijn tegen vijven snel opzettende mist die je van de hoogten weer naar beneden joeg om tegen de schemering een onderkomen te vinden voor een avondmaal en een goed bed.
Ja dat zomerlief was wel me die herfst ontglipt –ze dook pas de volgende lente weer op– maar de liefde voor het UK was dat jaar nog aangewakkerd en is nooit meer bekoeld.

Harry

geplaatst door Harry - 5418 keer gelezen

beoordeeld 4.67/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be