Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 4 november 2010

Loederliefde


Bart De Wever klaagt de psychiater aan die hij nooit zag maar die zijn karakter analyseert.
Zal ik ook maar? Nee ik kan niet, die vent is dood. Zal ik de fictie slikkende en boekstavende kanunnik aanklagen? Nee want die in extremis kardinaal benoemde klootzak is ook dood.
Zal ik de non aanklagen die me bij die klootzak ‘de zwaarste psychopaat’ noemde ‘die zij tegen kwam in haar beroepsloopbaan’ van psychiatrisch verpleegster? Nee want ik kende trouwens niet die hoedanigheid en kwam haar daarin niet tegen; bovendien lijd ik aan nonnenallergie en maak ik me zeker niet vuil aan zulk soort.
Zoals ik me ook aan een ex niet vuil maak. Zelfs als die haar en mijn kinderen blijft manipuleren.
De mij ooit uit handen en hart gewrongen bekommernis om die kinderen zorgt na jaren van moeizaam verworven berusting weer voor kwel en opnieuw onmacht. Liefde kon mij niet uit het hart worden gewrongen, maar met lede ogen zie ik hoe dochterlief moeders manipulatie ondergaat met ‘Nee kind ik weet nog niet of ik met oudejaar wel naar jou kom want ik weet niet of ik dit jaar wel wat te vieren heb’.
Ja wat dacht je als broer een hele week is gaan stappen met mij de aartsvijand! Dan is er niets te vieren, wel? En al zeker niet naast haar deur bij dochterlief, puppet on a string.
Kijk dat maakt me nu droevig. Opnieuw.
Woest? Nee. Niet vroeger toen ik enkel een geweldloos en passief verzet ontplooide, en ook niet nu. Volwassen kinderen horen als zodanig te worden benaderd. En met liefde en geduld kan je enkel afwachten tot bij henzelf -na zoonlief ook dochters- genoeg sterkte is gewassen om de manipulatie te ontmaskeren en te stoppen.
Psychiaters, psychologen,....sommige zijn de naam onwaardig.
Mijn niet zo geletterde poetsvrouw heeft meer voeling in haar neusvleugels dan de tonnen nepempathie die madame ex zich schijnbaar toemeet in haar huichelachtige bezorgdheid om dochterlief.
Watte? Zou mama zichzelf wat aandoen als ze zou weten hoe je je echt voelt, kind? Wel, tant pis dan.
Aan loederliefde heb je toch niks wezenlijks. Ze smijt je alleen maar heen en weer. Geef mama maar de pop waarmee je als kind speelde. Dan kan zij die wiegen en zelf in de psychiatrie gaan zitten. En jij bent vrij om te gaan en staan waar je wil; ook al is dat dan eens met mij.

Harry

geplaatst door Harry - 5565 keer gelezen

beoordeeld 4.73/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be