Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 november 2010

Twijfel

Hey Bloglezer,

Eerst wil ik jullie bedanken voor jullie reacties op mijn vorige blog. Dit is voor mij geen gemakkelijk blog om te schrijven. Wat moet ik nu doen? Aan de ene kant vind ik het wel leuk om met haar op te trekken aan de andere kant zie ik mij ook niet direct vader worden. Daar ben ik nog niet klaar voor. Ja ik zie graag kindjes en ik wil ook zeker kindjes later, maar ik zie het niet zitten om daar nu aan te beginnen en zeker niet met iemand die ik nog maar juist heb leren kennen. Het klikt inderdaad goed op dit moment, maar wat als dat in de toekomst niet meer zo goed klikt. Dan heb je toch ook al een beetje een verantwoordelijkheid ten opzichte van dat kindje niet?

Dus beste bloglezer, ik ben er niet uit wat ik moet doen… te veel twijfel…

Ik heb dit weekend haar niet meer gezien, ik had even tijd nodig voor erover na te denken. Ik hoopte jullie een leuker blog te kunnen schrijven deze week, maar helaas.

In een vorig blog vertelde ik jullie al dat ik afkomstig ben van een klein dorpje in Vlaanderen. Je mag zeker zeggen dat iedereen bijna iedereen kende. Toen ik 14 jaar oud was gebeurde er iets dat ondenkbaar was in onze kleine gemeenschap. Een meisje dat bij mij op school was raakte zwanger. Het meisje was amper 12 jaar oud, de vader was 14 en zat in mijn klas.
Eerst heerste er ongeloof in het dorp. Ik hoor de pastoor nog preken in de zondagmis. Het was een klein schandaal volgens sommige andere waren meer begripvol voor de situatie. Ik had natuurlijk ook mijn mening zoals elke puber op die leeftijd waarschijnlijk. Eigenlijk, kon ik niet goed begrijpen hoe zoiets kon gebeuren. Nu wel ja we hadden een les seksuele opvoeding gekregen in school, dus we wisten wel hoe alles in elkaar zat. Ik herinner me zelfs nog dat we allemaal een condoom gekregen hebben, ja sommige klasgenoten hebben die gewoon opgeblazen en als ballon aan het bord gehangen, maar we wisten wel waarvoor het moest dienen. Maar als je op zo jonge leeftijd mama of papa moet worden, is dat niet een beetje onverantwoord? Ik bedoel ben je dan zelf nog geen kind? Mij lijkt het alsof je een beetje gedwongen wordt sneller volwassen te worden en je verliest een deel van je jeugd.
Uiteindelijk heeft het meisje beslist het kindje toch te houden en hebben de ouders van het meisje het kindje opgevoed.

Het meisje waar ik mee weg ben geweest is wel al een heel pak ouder natuurlijk, maar toch stel ik me soms de vraag of sommige mensen al echt wel klaar zijn voor een eigen kind op te voeden. Uiteraard zijn sommige mensen sneller volwassen als andere, maar toch. Er is zo een programma op vijf tv dat het verhaal brengt over tienermoeders, en wel dat wringt toch een beetje bij mij. Wat denken jullie hierover?

Sorry voor het nogal zware blog, ik hoop dat ik mijn volgende blog over wat leukers te kunnen schrijven.

Mvg,
Durzo

geplaatst door Gonyo - 5358 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be