Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 11 november 2010

Veeleisend of niet?

De herfst slaat toe in al zijn hevigheid, natte dagen, stormachtige avonden, koude voeten. Een mens zou ervan kunnen gaan kniezen, ik maak er het beste van. Pot thee opzetten, een mooi boek uitkiezen en dan een paar uur de wereld vergeten. En af en toe word je dan eens beloond met stof om over na te denken. Een fragmentje uit het boek (Een schitterend gebrek van Arthur Japin) dat ik gisteren uitlas:

“Ik ben niet één van die vrouwen die mannen anders zien dan zij zijn en zich dan teleurgesteld van hen af keren wanneer ze niet aan hun dromen blijken te voldoen. Wie niets verwacht kan niet ontgoocheld geraken. Dit is de eerste les. Hij klinkt bitter voor wie net aan de liefde begint, maar troostend voor ons, gevorderden. Mensen zijn bang hun idealen bij te stellen. Ze reiken liever boven hun macht dan het houvast te grijpen dat hun wordt geboden. Dat heb ik nooit begrepen. Je kunt een leven lang staan watertanden bij een tafel waaraan je niet wordt toegelaten en ondertussen je honger stillen met het brood dat je krijgt toegeworpen. Dan kun je sterven met al je jeugddromen intact maar zonder ooit het wonder te hebben opgemerkt dat zich elke dag voltrok wanneer jouw lege maag die afgedankte homp in een lekkernij veranderde.”

Volgens de protagoniste maken we meer kans op een gelukkig leven, als we onze hoge eisen laten vallen, minder kieskeurig zijn, en tevreden zijn met de mindere goden die onze wegen kruisen. Ik heb hier al veel over nagedacht, en ben er nog niet uit.

Zijn we ongelukkig omdat we alleen zijn? Af en toe wel, en in de herfst misschien al wel iets meer dan anders. Zijn we ongelukkiger omdat we veeleisend zijn? Neen, maar de zoektocht naar de ware man duurt waarschijnlijk wel iets langer. Waar trek je de grens tussen minder veeleisend zijn en gewoon iemand in je leven nemen omdat met twee leuker is dan alleen? Better alone then in bad company, laat mij maar zoeken naar die ene perfecte match. Misschien is die zoektocht een mooie reis op zich…

geplaatst door Jds - 5410 keer gelezen

beoordeeld 4.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be