Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 11 november 2010

Wapenstilstand 2010

Al drie maanden stond ze daar. Ze keek me elke dag een beetje smekend aan, want ze voelde zich wat verwaarloosd. Daar had ze eigenlijk gelijk in. Deze zomer was ik er vol enthousiasme aan begonnen maar het vrolijke plan bleek moeilijker uitvoerbaar dan ik had gedacht. Ik heb niet zoveel fysieke kracht in m’n handen en armen. Nooit gehad eigenlijk. Als ik terugdenk aan de balk waaraan ik me op school tijdens de turnles moest optrekken of het rek waaraan ik moest hangen, ril ik even. Even maar, hoor. Ik turnde graag. Vooral grondoefeningen, volksdansen en springen, springen over de bok en de plint. Ja, de plint, met de springplank, in de lengte of dwars – nu ik erover nadenk liefst in de lengte: de katten- en tijgersprong. Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe dat ging. Maar ik herinner me wel het bijna-vliegen-gevoel dat ik bij het springen had.

Nou ja, daar ging het niet over. Dat was even een sentimenteel uitstapje. Het ging erover, dat ze zich verwaarloosd voelde en dat het terecht was. Ik had mezelf een beetje overschat en toen ik haar bovenblad eindelijk met tegelscherven beplakt had, vond ik het welletjes geweest. Op het voegen zou ze nog een beetje mogen wachten.

Met ‘ze’ bedoel ik mijn oude salontafeltje. Ik had deze zomer zo een gevoel van er-iets-mee-doen of richting containerpark. Dat is inderdaad niet zo’n mooi karaktertrekje, beetje meedogenloos misschien. Ik heb dat ook met berichtjes. Als een man te lang rond de pot blijft draaien, dan kan ie hem op. (Sorry, ietsje te grof. Vast de schuld van de spruitjes van vanmiddag.)

Vandaag heb ik het goed gemaakt met haar. Wapenstilstandsdag 2010 werd de laatste strijd gestreden: het voegen.

Da’s best een hele klus.

Ik heb geen atelier en het moest dus in mijn living gebeuren. Een groot stuk plastic zou mijn tapijt beschermen.
Dan moest ik beslissen hoeveel voegsel ik ging maken. Als je wat kleurstof toevoegt, mag je niet tekort komen, want dezelfde kleurschakering krijg je nooit meer. Je kan ook puur wit voegen, uiteraard.
Ik deed er wat oker bij. Al roerend leek het eigenlijk te veel kleurstof. Eerste deed ik er dan nog maar wat extra poeder bij. Maar het bleef te donker naar m’n zin. De harde middelen dan maar: een deel weggooien en weer nieuw bijdoen. Uiteindelijk was ik min of meer tevreden met het resultaat.
Met vinyl handschoenen en een spatel kwakte ik het voegsel op de tafel. Goed zorgend dat ik geen spleetje overliet. Het voegsel dikte sneller in dan ik verwachtte. Gelukkig had ik een waterverstuiver bij de hand. Eigenlijk is dat spelen met modder wel leuk. Jammer dat het zo slecht is voor m’n vel. Dat wrijven in een brij, het spul tussen je vingers doorpersen… het heeft wel wat.

Ik was er toch wel even zoet mee. De living zag er ondertussen minder gelukkig uit. Want natuurlijk kwam er wat kwak op het plastic terecht en natuurlijk trapte ik daar in en vergat ik mijn schoenen uit te doen telkens ik van dat vel stapte. Het is wel min of meer goedgekomen, hoor. Al twijfelde ik er op dat moment toch aan.

Tenslotte moest de moza´ek opgepoetst worden. Weer troep overal … maar … elk steentje toonde zich nu met zijn zachte glans. OkÚ, het is niet helemaal effen, maar daardoor krijg je wat meer lichtweerkaatsing. Zo wrijvend werd ik hoe langer hoe meer tevreden. Het viel best mee. En het werd alsmaar beter.

Ik weet niet hoe lang ik bezig was. Een uur of drie denk ik… Maar nu is m’n tafel klaar. Er liggen nog een paar vochtige handdoeken op om het uitharden wat te vertragen. Morgen haal ik die eraf en dan nog een paar dagen en het is echt af.
Ik zal wel nog enkele weken hier en daar een brokje opgedroogd voegsel vinden… Dat komt gewoon op de gekste plekken terecht, vooral door dat heen en weer lopen van mij.

Misschien moet ik mijn ‘ik zoek’ aanpassen met ‘man met atelier’.

Zaterdag ga ik glasbranden. Niet in mijn living.

geplaatst door Honnepon - 5214 keer gelezen

beoordeeld 3.83/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be