Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 november 2010

Wie is nog normaal?

Ben gisteren door een man gek verklaard. "Er zijn kosten aan mij" zei die
letterlijk. Jullie zijn dus allen gewaarschuwd. Ik zal jullie de details van het gesprek besparen maar het betreft een type manager die bang is om zijn emoties te tonen en die het ook bij anderen niet kan waarderen. Toen ik hem zei dat ik blij was dat ik met hem niet hoefde samen te leven kreeg ik het bovenstaande antwoord,terecht of niet wie zal het zeggen.
Een tijd geleden zag ik een wetenschappelijk programma op de BBC waaraan psychiaters meewerkten en een gemengde groep mensen, de enen met de één of andere "afwijking" en de anderen "normaal". De dokters wisten niet wie normaal was en wie het één of ander probleem had. Na vele tests waarbij de dokters niet wisten wie normaal was en wie niet kwamen ze tot de conclusie dat iedereen wel een zekere afwijking heeft in meer of mindere mate. Het verschil zit hem misschien in de mate waarop we die afwijking onder controle kunnen houden of niet.
Zo zag ik eens een man in "Man bijt hond" die een verzameling knikkers had en daarvoor een soort enorme roetsjbaan gemaakt had in hout. Dat ding nam een hele kamer in beslag. Hij had alle knikkers een nummer gegeven en chronometreerde dan hoeveel tijd die nodig hadden om het parcours af te leggen. Die was daar een groot deel van zijn vrije tijd mee bezig.
En nu kort geleden zag ik iemand die enorm van muziek houd. Die woonde in een prachtig huis met een living waar comfortabele zetels stonden. Die had zich voorgenomen om nu die op rust was eens echt van muziek te genieten zei die. Maar die zat uren per dag in iets wat op een garage leek en misschien onverwarmd was, naar zijn favoriete muziek te luisteren op een krukje.
Dan vraag ik mij toch af wie is nog normaal? Vooral als je naar het nieuws luistert dan de uitspraak hoort van een kerkleider die strafbare feiten liefst in de doofpot wil stoppen. Het is niet omdat de daders al oud zijn dat de feiten minder erg geworden zijn.
De kinderen van in de tijd die nu volwassen zijn leven nog altijd met de gevolgen.

geplaatst door Artemis - 5385 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be