Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 december 2010

Afspraakje

Eindelijk zou ik er dan toch geraken. De eerste keer was door het slechte weer niet doorgegaan maar nu zouden all the king’s horses and all the king’s men mij niet tegenhouden. Ik ging naar Brugge, naar Van Eyck tot Drer n er ging iemand mee.

Ik kende hem niet en ik had er ook geen belangstelling voor. Zijn profiel was nogal schraal. Er stond zelfs geen foto bij. Maar om een museumbezoek te doen heeft dat allemaal weinig belang. Ik ging voor Van Eyck en de anderen. Gezelschap was gewoon de kers op de taart.

We hadden een paar mails gewisseld en ik kreeg zijn gsm-nummer voor in geval van… Plaats van afspraak was de lokettenhal in het station van Brugge. Het zag er goed uit.

Ik zal het kort houden: het werd uiteindelijk taart, zonder kers. Of om precies te zijn: een wafel met slagroom en een koffie-verkeerd. Tja… ik weet ook niet wat er eigenlijk misging.

Het was druk in Brugge-station. De lokettenhal zat behoorlijk vol. Toen ik belde, bleek het nummer in kwestie niet te bereiken maar ik mocht later terug proberen.
Daar stond ik dan. Ik voelde me er toch eventjes rot bij. Niet dat ik zoveel heb meegemaakt, maar mij laten staan… Dat was een nieuwe ervaring. En hoewel ik niet om het gezelschap kwam, was ik toch behoorlijk … pissig. Boos zelfs.

Maar goed, ik zou van de nood een deugd maken en dit werd een oefening in uit-met-mezelf en vragen om hulp. Tja, ik had op het gezelschap gerekend om mij naar het museum te leiden. Nu moest ik vragen hoe ik daar kwam. En dat vind ik zo moeilijk. Interessante uitdaging dus.

Uiteindelijk zat ik op de juiste bus en werd ik vlakbij het museum afgezet. Goed gedaan van mezelf. Na nog eens even vragen, geraakte ik zelfs in het museum. Oh, er was een rij aan de kassa. Dat kon ik blijkbaar niet hebben en tot mijn eigen verbazing en jolijt stak ik die helemaal voorbij en vroeg hoe dat ging voor mensen met een daguitstap van de NMBS. Achteraf bleek wat ik deed heel normaal. Het stond zelfs op een bordje. Maar door m’n nog niet helemaal bekoelde woede, had ik dat niet gezien.

De tentoonstelling was zeker de moeite waard en ik beveel ze van harte aan. Maar niet op een vakantiedag… Druk, druk, druk. Ik liep voortdurend in het vizier van anderen en zij in het mijne.
Met de audiogids in de aanslag zocht ik naarstig naar nummertjes. Ik luisterde ook naar terloops commentaar. Een babbeltje zat er niet echt in.
En schilderij sprak me bijzonder aan. Natuurlijk was het een madonna met – dat waren het bijna allemaal. Eigenlijk was de thematiek een beetje eentonig… Lang geleden dat ik zoveel madonna’s, kruisafnemingen, onthoofdingen van Johannes de Doper en verheerlijkingen op de berg bij elkaar gezien had. Maar de kleuren waren bijzonder en sommige kunstenaars… Het fluweel van de madonna kon je haast voelen en het tapijt waarop ze stond… ook.

Na twee uur hield ik het voor bekeken. Mijn vaatje was vol. Ik wandelde wat door Brugge en gunde mezelf een wafel. Ook dat probeer ik te leren: met mezelf in een tearoom zitten en in m’n eentje genieten. De wafel was best lekker. Nog wat verder gewandeld tot op de markt. Er kwam net een bus naar het station aan.

Ik heb nog even getwijfeld of ik de ijssculpturen zou bekijken. Uiteindelijk niet gedaan en ik denk dat het de juiste beslissing was. Het werd al wat laat en ik had nog een hele reis voor de boeg.

De trein was stipt. Fijn is dat. Ik had zelfs een zitplaats. Twee uur later was ik thuis. Toen ik m’n mails las, zat er eentje van m’n ‘afspraakje’ tussen. Blijkbaar had hij bijna een uur gewacht. Tja, jammer dus. Toch een welbestede dag, ondanks alles.

Moraal van dit verhaal? Euh… ik zou het niet weten. Misschien volgende keer ook mijn gsm-nummer doorgeven?

geplaatst door Honnepon - 5719 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be