Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 23 december 2010

Another year

Woensdag nam een leuke jongen mij mee naar een prachtige film in één van de charmantste bioscopen van het land. De nieuwe film van Mike Leigh, Another year. Een mooie film over gewone mensen , zoals alleen Mike Leigh ze in beeld kan brengen. Hier zie je geen acteurs en actrices, maar mensen van vlees en bloed. Je ziet hun rimpels, je voelt hun angsten en pijn, je ruikt zelfs bijna hun okselzweet.

Het verhaal is afwezig: de film volgt een gelukkig getrouwd koppel door de vier seizoenen. Blissfully happy is een mooie omschrijving, maar hiermee maak je geen Mike Leigh film. De vrienden van dit koppel die we in de film leren kennen hebben minder geluk. Mensen voor wie het leven niet zo vriendelijk was. Unhappy singles, very unhappy singles zelf. Ken, een vijftiger die alle hoop jaren geleden al liet varen en troost vindt in de Engelse variant van de Cara pils. Gezet, bezweet, onverzorgd en ongelukkig. Mary, een zo mogelijk nog hopelozer geval dat alle mannen bekijkt als relatiemateriaal. Bekijken, wat zeg ik, scannen, in één oogopslag. Pijnlijk, wanhopig, zielig. Life’s not always kind, is it?

De wereld is al deprimerend genoeg, denkt u, maar bij deze film kom je niet gedeprimeerd buiten, de knappe dialogen, schitterende vertolkingen, zachte muziek, zorgen ervoor dat deze film niet donkergrijs kleurt, deze film baadt in een pastelkleurige tristesse. Warme gezelligheid en kille eenzaamheid broederlijk zij aan zij.

Ga deze film zien ik leuk gezelschap, drink na de film een goeie trappist (of een espresso als er nog ver gereden moet worden). Keuvel wat na, en onthoud vooral: Eat, drink, be merry…

geplaatst door Jds - 5370 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be