Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 9 december 2010

de theorie...

Elkaars tekortkomingen respecteren…regel nummer één!

Verliefdheid is geweldig, maar tijdelijk. Ware liefde is voor altijd (denken we toch!), maar komt in tegenstelling tot verliefdheid niet vanzelf. Verliefdheid is volgens mij een chemische reactie. De combinatie verliefdheid en liefde is de rode draad in je relatie.

Je hebt niet alles in de hand, maar wat je eraan kunt doen, moet je zo goed mogelijk doen en in de plaats van verliefdheid komt iets veel groter en zeldzamer. Daar moet je samen aan werken, samen voor willen knokken en bereid zijn de goede maar ook de slechte momenten samen te nemen.

Wie altijd zijn primaire lustgevoelens en alle impulsen van buitenaf blijft najagen, zal nooit gelukkig worden in een relatie, omdat je daarvoor een basis van gelijkwaardigheid nodig hebt en moet werken om de relatie boeiend te houden. Blijkbaar is dat niet meer van deze tijd. We leven letterlijk in een consumptie – maatschappij!

Waarom lukt het voor sommigen niet het geluk in de liefde te vinden, omdat ze niet naar geluk in de liefde zoeken maar op zoek zijn naar een constant opwindende relatie en eeuwigdurende verliefdheid. Is dat niet een hersenschim najagen?
Sommigen hebben sowieso moeite om contacten te leggen, waar anderen dat ‘schijnbaar’ makkelijk lukt. Maar is dat soms geen kwestie van verlegenheid of angst om een blauwtje te lopen?

Mijn prognose is dat mensen die elkaar via internet ontmoeten een betere basis hebben om gelukkig te worden. Omdat ze alvorens elkaar IRL te ontmoeten al heel veel karaktertrekken, overeenkomsten en verschillen via mail of chat de revue hebben laten passeren.

Tot nu toe ben ik nog niet de persoon tegengekomen waar ik al mijn vrijheden wil voor opgeven, waar ik elke avond van de week bij wil zijn. Tja, en als hij me het liefst 7 dagen in de week ziet en ik vind 3 meer dan genoeg…

Betekent dit niet dat ik bindingsangst, verlatingsangst, slechte ervaringen met mannen heb, of teveel verwachtingen koester.

Neen…het betekent juist dat ik de vlinders in mijn buik niet voel.

Tot hier de theorie…nu de praktijk ;-)

geplaatst door Tesoro - 5253 keer gelezen

beoordeeld 5/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be