Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 1 december 2010

Hoe snel afspreken?

Mijn plannen voor vanavond zitten ondergesneeuwd. Ideaal moment voor een nieuw blogje.

Wanneer spreek je af met iemand op deze site? Omdat ik het zelf niet goed meer weet gooi ik het maar in de groep.

Is het verstandiger om eerst lang te mailen, zodat je het gevoel hebt dat je elkaar wat kent, zodat je onbewust een beeld hebt gevormd van de persoon aan de andere kant van de mail, en dat de werkelijkheid helemaal niet overeenstemt met de persoon die jij in je gedachten had? In het slechtste geval heb je elkaar in levenden lijve niets te vertellen. Moeilijk te verklaren, zeker na een twintigtal aangename mails. De raakpunten die je dacht te hebben gevonden zijn onbestaand of nietszeggend naast de kloof van tegenstellingen die je aanvoelt.

Dan maar eens een andere strategie volgen. Het mailverkeer tot een minimum beperken en gewoon afspreken en zien wat het geeft. Twee afspraakjes versierd op deze manier. Eentje met een ongelooflijk leuke jongen, veel plezier beleefd, zalige babbel gemaakt, maar had ik wat meer gemaild, dan had ik geweten dat deze jongen zijn wilde haren nog niet kwijt is, en nog lang niet op zoek is naar “iets ernstigs”. Teveel rock & roll.

Het tweede afspraakje zonder uitgebreid mailverkeer vooraf, was een kleine ramp. Hoe hard ik ook mijn best deed, er was gewoon geen gesprekstof voorhanden. Te introvert, te verschillend, te weinig rock & roll. Een paar mailtjes meer, en dit afspraakje had nooit plaatsgevonden.

Wat nu? Veel mailen en hopen dat de mens achter de mail even leuk is al de mens in de mail. Snel afspreken en niets verwachten, maar dan ook niet balen als er niets aan is? Een minimum aan informatie verzamelen en aan de hand daarvan oordelen of een afspraakje zinvol is? Een quiz opstellen en pas vanaf een bepaalde score afspreken (pas op, dit bestaat echt!).

Twee maanden hier, en ik voel me nog steeds een groentje, maar nu is het een groentje dat niet weet wanneer het een goed moment is om af te spreken, en ondertussen maar lustig mailt. En een blogje schrijft omdat het sneeuwt buiten.

geplaatst door Jds - 7121 keer gelezen

beoordeeld 4.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be