Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 29 december 2010

Koken voor een date?

Ik wou een date uitnodigen om bij mij thuis te komen eten, na het tweede of derde afspraakje. De jongen in kwestie vond dat vreemd en hield een tijdje de boot af. Na wat over en weer gemail kwam de aap uit de mouw, en die aap was een vreemde redenering over dat koken voor een date zo ongeveer hetzelfde is als hem in je bed uitnodigen… en de date wou geen verwachtingen creëren, maar had op zich gelukkig niets tegen komen eten.

Hij had die stelling al eens uitvoerig besproken met een vriendin, waaruit ik afleid dat het niet eens een onbegrijpelijke mannelijke hersenkronkel is, maar dat ook sommige vrouwen dit zo zien. Is iemand uitnodigen om voor hem te koken echt een uitnodiging voor zoveel meer dan voor een gezellig etentje, vroeg ik me af. Ik heb al voor zoveel volk gekookt, zoveel mannen (en vrouwen ook trouwens) uitgenodigd, en zelden eindigde dat etentje in de slaapkamer. In de slaapkamer eindigen is trouwens nooit een plan.

Ik vond het al vreemd, als ik mensen vraag om te komen eten, krijg ik zelden neen als antwoord. Nu weet ik dat de vraag om te komen eten aan iemand die je kent van op een datingsite kan worden geïnterpreteerd als “ik vind je leuk en je mag even aan tafel passeren voor ik je opeet in mijn bed”. Op deze vraag kan ik een “neen, bedankt” gerust verstaan.

Dus mannen, als ik één van jullie uitnodig voor een etentje, is dat omdat ik graag kook, omdat een mens nu eenmaal moet eten, omdat eten in aangenaam gezelschap leuker is dan alleen eten, omdat uit eten leuk is, maar thuis eten ook leuk kan zijn.

Ik ben geen fan van subtiele signalen die dan verkeerd begrepen worden. Koken is koken, en zomaar is echt wel zomaar. Simpel toch?

geplaatst door Jds - 6829 keer gelezen

beoordeeld 4.64/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be