Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 18 december 2010

Krantenkop van de week: Single maakt niet happy

Amper één op vijf singles noemt zichzelf gelukkig, zo las ik deze week in de krant, zo luidden de conclusies van een grootschalige enquête. Ik voelde me niet aangesproken.

Ben ik op zoek? Ik mag gevonden worden en ik kijk wat in het rond. Ben ik bang dat ik niet de juiste partner zal vinden en alleen oud zal moeten worden? Angst is een slechte raadgever, stel me deze vraag nog eens binnen dertig jaar. Ben ik ongelukkig? Neen. Zou ik gelukkiger zijn met twee? Dat zou goed kunnen. Zijn de meeste koppels die ik ken significant gelukkiger dan ikzelf? Ik denk het niet. Mijn conclusie: ofwel suckt de enqûete, ofwel ben ik niet normaal.

Volgens de enquête zijn we ongelukkig door onze té hoge eisen. “Hedendaagse singles leggen de lat veel te hoog, daardoor maken ze zichzelf ongelukkig. Dit heeft alles te maken met een veranderend maatschappijbeeld. Vroeger koos een vrouw een partner omdat die voor haar zorgde. Vandaag moet die partner ook intelligent, grappig en verzorgd zijn. …”

Vreemde enquête, vreemde conclusies.

Dames, als ik dit goed lees, is de kans groot dat we gelukkiger worden als we onze armen en onze harten openen voor onverzorgde, niet bijzonder verstandige mannen zonder gevoel voor humor. Ik heb daar serieuze twijfels over.

Eerder deze week had ik een gelijklopend gesprek die met een vriend die ook al vroeg waarom ik niet gewoon tevreden zou kunnen zijn met een zorgzame man? Omdat ik niet zorgbehoevend ben, bijvoorbeeld, zorgzaam staat dus niet bovenaan het lijstje van de vereiste kenmerken van mijn Prince Charming.

Als ik op deze site zit te snuisteren tussen profieltjes heb ik moeite te geloven dat 80% van de personen achter de profieltjes ongelukkig zijn. Op zoek, dat wel. Maar daardoor niet noodzakelijk ongelukkig.

geplaatst door Jds - 5405 keer gelezen

beoordeeld 4.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be