Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 31 augustus 2010

Wil je ook bloggen

Wil jij andere leden deelgenoot maken over je leven als single? Grijp dan je kans en word Blogger bij Match4me!

Denk je dat je leuk kunt schrijven en ben je bereid om ongeveer wekelijks een blog te schrijven, laat het ons dan weten op blog [at] match4me.be. We zullen je vervolgens informeren over de werkwijze en voorwaarden.

Let op: Match4me hecht veel waarde aan privacy. Een blog mag nooit verwijzen naar herleidbare personen. Alle blog bijdragen worden altijd voor publicatie gecontroleerd door Match4me.

Lees verder!

geplaatst door Match4mezondag 29 augustus 2010

Proper meisje ... b

Na een kwartiertje chat, volgde de uitnodiging voor een etentje
Ja, is wat je noemt een vluggertje, in onze virtuele wereld
Afspraak in een chinees restaurantje, klokslag 20 uur was hij daar


Zag hem al van ver staan, nette man, stipt

Stiekem gegluurd van onder tot boven

Wederzijds trouwens :-)

Menu bestudeert…keuze gemaakt

Mei Kwai Lu gedronken

Je bent een proper meisje

Zei hij tussen de haaienvinnensoep en de babi pangang

Verwonderde, vragende blik

Ja, je bent een proper meisje

In mijn ogen stond nogmaals een vraagteken

Ja, je ziet er “nog “ goed uit

Ik had binnenpretjes, draaide de klok in gedachten vooruit

Zou hij dan zeggen

Je bent een proper meisje

Of de magische woorden

Je bent een heet meisje ;-)

Lees verder!

geplaatst door Tesoro - 3 reactiesvrijdag 27 augustus 2010

Bgschutter zkt ideale vr.


Een aanbidster weet :

De Boogschutter-man wil de hele wereld veroveren, in het bijzondere de dames van de wereld. Hij maakt vaak grapjes en houdt ervan te verleiden. Voor hem is flirten een spelletje waar hij nooit moe van wordt. Omdat hij zo geestig, onderhoudend en spontaan is, vliegen alle vrouwen op hem af.

Die moeten hem echter wel aan het lange lijntje houden, want hij houdt van zijn vrijheid. Belangrijker dan seks is voor hem de intellectuele uitwisseling van ervaringen met zijn partner. Ook hier houdt hij meer van het idŽele. De Boogschutter-man wil met zijn partner van mening wisselen. Gelukkig wordt hij in een relatie wanneer beide partners elkaars gelijken zijn en elkaar de nodige vrijheid gunnen. Zijn partner moet zich niet aan hem aanklampen of hem met jaloezietjes lastig vallen als ze hem niet op de vlucht willen doen slaan. Laat hem echter de vrijheid die hij nodig heeft en u zult een opwindende partner meemaken met wie u zich nooit zult vervelen. Ook in het beroepsleven houdt hij van de vrijheid en het buitengewone. Als reisleider of trendwatcher op het gebied van het toerisme is een Boogschutter niet uit het veld te slaan. Ook als journalist of als leraar zal hij erg succesvol zijn. Voor de Boogschutter zijn veel beroepen geschikt, niet alleen het beroep achter een desk.


't Zal voor een stuk kloppen en voor een stuk ernaast zitten.
Eťn vrouw is genoeg, zelfs voor een boogschutter. Die mikt misschien vaak, maar schiet slechts ťťn keer raak.

Harry

Lees verder!

geplaatst door Harry - 1 reactievrijdag 27 augustus 2010

Gerede twijfel


Macho ? Nee, integendeel. Het gevoel dat het nooit goed gaat komen. Niet meer, nadat het zoveel jaren goed is kunnen zijn met een vertrouwde geest en lijf, voor altijd weg. Wat een gapende leegte. Dempen, gauw. Neen, hoe meer je dempen wil hoe dieper de afgrond gaapt. Onzeglijke vereenzaming hangt als een spook in de lucht, spijts vlotheid waarvan je je graag bedient om te vertoeven in het gezelschap van waarmee je denkt het te kunnen vinden en die dat zelf ook vinden.

Aan elk gevrij kleeft risico. Het niet vinden. Het denken te vinden maar op een dag aankijken tegen de negatie, het meest nog bij jezelf.
Hola maar, de vlucht in het vrijblijvende, in de vriendschap zonder meer, terwijl je toch het met twee alles verzengende nastreeft, passie en rust tegelijk waarvoor een vonk genoeg is voor omslaan van het ene naar het andere.
De vrees, de faalangst in het aftasten van de wankele balans tussen fysieke lust en mentale nabijheid, vooral als je de ander eigenlijk nog niet goed kent. En je wil, je wil, onzeglijk graag wil je het goed hebben. De smart is groot als dat niet lukt. Waarom dan niet ? Een kwelling.
Je zal alleen blijven, je neemt je dat voor. Het is beter dan mislukken. Minder pijn. Maar ook minder ‘zijn’.
Bange twijfel. Je afvragen : wie doet die wegebben, kom ik die wel tegen ? En is dat nu deze of maar weer een andere keer ? Is het wel nog weggelegd voor me, voor dat ‘ons’.
Ja, ja; het is een werkwoord, liefde. Maar vallen me de werktuigen in handen, of heb ik die nog wel ?
Het is te ontdekken, een ontdekkingsreis. Ik ben een ontdekkingsreiziger. Hoe vasthoudend ben ik om te volharden tot ik vind hoe ik het zoek ? Wie heeft de eigen grenzen open gesteld om –onbevangen- ontdekt te worden ? Wie is even gek als ik ? Wie toont zich even weerloos en naakt voor de benjisprong, vertrouwend in het opveren zonder builen of fracturen ?
Het is beter om er maar niet aan te denken en onbevangen te springen in het duister, de dageraad tegemoet.


Harry

Lees verder!

geplaatst door Harry - 3 reactiesdonderdag 26 augustus 2010

diversiteit b

Lang, lang geleden had ik me, in een zotte bui, als figurant ingeschreven bij een castingbureau.
Je weet immers maar nooit ...
Ik was gebeten door de theatermicrobe, wilde voelen hoe het was om op een echte set te staan.

De inschrijving was totaal in de vergeethoek geraakt, maar ik was ondertussen wel in een horror film beland.


Mijn tegenspeler was ziekte, zijn naam leukemie. De opnames duurden 18 maanden.

En dan, plots een telefoontje met de vraag of ik wilde mee figureren in een filmpje over diversiteit.

Spontaan zei ik ja, diversiteit is iets wat ons anders maakt dan de anderen. En ik voelde me op dat moment anders dan de anderen. Het had niets te zien met een donkere huid of dik of dun zijn of bruin, ros, blond haar of een andere cultuur. Ik voelde me geamputeerd omdat ik elke dag, de man waar ik zielsveel van hield moest loslaten. Mijn binnenkant had een andere kleur, zwart. Maar mijn buitenkant moest wit zijn, sterk zijn, moed en steun geven.

Je omgeving verwacht dit maar ook jijzelf.
Je drijft op een innerlijke kracht, je teert op zoete herinneringen. Je wordt gedragen door vrienden en familie en collega’s en door je zieke partner.

Toch voelde ik me zo dikwijls een klein hoopje mens, verdrietig, kwaad, opstandig, alleen op de wereld, zelfmedelijden, medelijden, bang...

Dan twijfels... meedraaien in dit filmpje betekende zoveel uren afwezig zijn in het ziekenhuis.

Toch koos ik voor de opnamen, had nood aan “in een andere wereld” stappen...even maar.
Het laadde mijn batterij op. Energie was teruggevonden. De sterke vrouw kon haar rol terug aan.

En nu...zoveel tijd later, lees ik met een glimlach de profielen, ja, wat een diversiteit, wat een aanbod van verschillen...conclusie, noch kleur noch rang noch stand noch diploma bepalen wie je bent of wil zijn...maar...hoe het leven je gekleurd heeft.

Het filmpje heb ik nooit gezien
Maar mijn horror film...100 000 maal

Lees verder!

geplaatst door Tesorodinsdag 24 augustus 2010

Whats the name of the game

Reeds in de middeleeuwen beschreef Hildegard van Bingen als eerste het vrouwelijke orgasme en het nut van een seksuele relatie voor de vrouw: "Als een vrouw de liefde bedrijft met een man, voelt ze de warmte tot in haar brein, het brengt een zinnelijke verrukking teweeg…". Voor een goede gezondheid is te weinig seksualiteit even slecht als teveel. Hoe trek je een grens om elkaars emotionele leven niet te beschadiging, hoe ga je om met emotionele reacties wanneer je alleen maar sex hebt met iemand om jullie lichamelijke behoeften als volwassen mensen te vervullen? Verwacht hier duidelijk geen liefde!

Zie je hem slechts 1 keer of een dozijn keer, lees vooraf "The rules of the game" om je beter te beschermen en je beter te dienen, tot eigen wel en glorie.

1. Communiceer en wees 100% eerlijk en duidelijk door voor elkaar uit te spreken dat het alleen maar is om jullie lichamelijke behoeften te vervullen en dat het een niet-exclusieve seksuele verbinding is. Het is enkel en alleen een leuke tijd met elkaar delen voor lichamelijk genot. Het is beter voor jou als vrouw om te kunnen zeggen aan je lover: “It’s just for the fun”. (Als dit uit de mond van een man komt, ben je beter dat je hier niet in meegaat. )

2. Respecteer je lover zonder bezitterig te zijn. Jullie delen lichamelijkheid in het hier en nu en er is niets meer dan dat. Het helpt als jullie ook nog intellectueel kunnen opschieten om elkaar te behoeden tegen emotionele binding, zodat het –per ongeluk- geen echte liefdesband wordt.

3. Kies een lover ver weg van je sociale kennissenkring. Jullie mogen geen gemeenschappelijke vrienden hebben. Jullie worden ook geen vriendjes via facebook of andere netwerken op internet. Jullie wonen niet in dezelfde omgeving zodat jullie elkaar niet toevallig kunnen ontmoeten want je wil niet zien of weten met wie hij nog omgaat. Hij is gewoon een ander deel van je leven.

4. Gooi alle verwachtingen over boort. Je lover is niet je therapeut, niet je gesprekspartner waar je diep en lang met filosofeert, je hoeft hem niet te redden en je bent geen luisterend oor voor zijn problemen. Geniet van elkaars lichaam, wees respectvol en laat het drama uit.

5. Kies een lover die je seksueel absoluut voldoet! Wees er zeker van dat hij op lange termijn niet in aanmerking komt als een echte waardevolle partner, anders houd je deze niet-emotionele seksuele band niet vol!

6. Verlang niet naar je lover! Knuffel niet, wees minimaal in het vertroetelen en liefdevol attent zijn. De warme lieve gedachten en gevoelens reserveer je voor iemand waar je echt van houdt en die echt van jou houdt. Je wil toch niet blijven hangen bij een noch mossel noch visman?

7. Blijf nooit of te nimmer bij elkaar slapen! Samen wakker worden, douchen, ontbijten en koffie drinken maakt emotionele binding en dat is hier niet van toepassing.

8. Je ziet alleen maar je lover als het jou past, en niet omgekeerd! Je ziet hem alleen maar nadat jij je vrienden zag en gefeest hebt enz. , niet ervoor. Je ziet hem nadat jij gedate hebt met iemand anders en niet ervoor!

9. Speel geen spelletjes of wees niet hongerig naar emotionele aandacht. Als je hem wil zien, laat de boodschap direct en duidelijk zijn; go & get him! Als je een neen krijgt is het toch maar voor even. Wees niet bezitterig noch agressief. Net het tegengestelde geldt als het gaat over een waardevolle relatie.

10. Bescherm je lover zijn privacy! In jouw vriendenkring ga je nooit de naam van je lover uitspreken. Je hebt het over de cowboy of de professor of de postbode. Dit helpt je om hem emotioneel van je vriendenkring gescheiden te houden en je hoofd koel bij je eigen zaken te houden.

11. Geen publieke verschijningen samen, je stelt hem niet voor aan je vriendjes, geen concertjes samen, geen cinema, geen restaurantjes, je eet niet samen … tenzij naakt in bed :b

12. Vrij veilig!!! Denk er zelfs niet aan om hem in jouw bed te laten zonder dat je hem helemaal overtrekt met een condoom. Laat jezelf regelmatig testen.

13. Je gaat niet samen onder de douche, je gaat niet samen op reis, je doet niets samen als koppel. Dat spaar je voor iemand anders.

14. Laat niets achter! Laat niet toe dat hij zijn territorium markeert en omgekeerd. Geen tandenborstel en geen kleren achterlaten, noch uitwisselen. Je vertrekt alsof het de laatste keer is dat je elkaar ziet. Wees helemaal aanwezig op het moment zelf en laat het daarna helemaal los. Jullie behoren elkaar niet toe, het is een tijdelijke affaire.

15. Word niet verliefd! Draag zelf je verantwoordelijkheid voor je gevoelens en laat je niet gaan. Zorg ervoor dat een paar vriendinnen op de hoogte zijn en laat je bij regelmaat uitvragen naar jouw emotionele toestand, ze zijn er goed in om je te doorgronden. Mocht je toch gevoelens beginnen krijgen voor hem, dan is het tijd om te vertrekken. Wees respectvol naar elkaar toe en praat erover met je lover. Gevoelens kunnen veranderen en als je er niet tijdig over praat, kan het jou heel wat herrie bezorgen. En eigenlijk is het alleen maar voor de fun!

16. Je moet op elk moment in staat zijn om de relatie onmiddellijk te kunnen stoppen, anders ben je emotioneel al teveel met elkaar verbonden.

17. Ga nooit voor het half toepassen van deze spelregels, want als waardevolle vrouw wil je wil niets tussenin.

Lees verder!

geplaatst door Bieke8 - 8 reactiesmaandag 23 augustus 2010

NACHT...

1 uur….rondom mij is alles doodstil, de schaduw van de lamp valt over mijn klavier


Ik hoor en voel de stilte…ze maakt me bang, ik voel me net een opgejaagd dier

Gesprekken brengen noch geestelijke noch lichamelijke bevrediging, je verlangt naar meer

De pijn in je buik in je hoofd in je hart neemt almaar grotere vormen aan

Je voelt je soms een uitgeholde steen, elke dag schuurt de tijd een minuscuul laagje weg

Je sluit je op in je eigen wereldje van fantasieŽn, veilig tussen je vier stenen muren

Niemand kan mij nog raken, aanraken…

Ik stap in bed, naakt, de lakens strelen mijn lichaam

De zachte wind blaast als een adem over mij

Zoek naar het warme lichaam

Zijn het mijn handen of zijn handen die ik voel

Neen…de plaats naast mij is leeg

Mijn mond wil gekust worden, mijn borsten gestreeld

Ik wil je proeven,smaken,raken,voelen

Maar het is enkel de nacht, de donkere stille nacht

Die mijn bedgenoot is…

Lees verder!

geplaatst door Tesoro - 1 reactiezondag 22 augustus 2010

Cohen en ChopinGisteren een collega blogger ontmoet bij het optreden van Leonard Cohen in Gent. Zij doet het veel te weinig, bloggen. Want schrijven doet zij goed en zij heeft wat te vertellen. Te weinig tijd, zegt zij. Weet ik. Ik moet niets zeggen, heb tijd of maak er wel. Maar ja, ik ben dan ook zoveel ouder. Wijzer ook dan? Ik geloof er geen bal van, ben zeer onwijs als het erop aan komt.

Ik weet niet half hoeveel zij nog allemaal goed doet, maar heb mijn vermoedens. Daar bleef het bij. Tot dusver. Wie weet. Ik beschouw. Zij kent mij en ik ken haar en dat vinden wij goed zo.
2010 is een Chopin jaar en dat zullen we geweten hebben. Acrobatie op de tonen van…ja wat dacht je ? Voor de verandering niet in een concertstoel geplant, maar opkijkend naar het want van de Frederyk Chopin, een Pools zeilschip. Een fraai gebouwde acrobate hijst en wikkelt zich muzikaal in witte slingers op en neer. Esthetisch en erotiserend. Ik weet niet of de mannelijke acrobatiepartner dezelfde uitwerking had op mijn vrouwelijke collega blogger. Ik vergat het haar te vragen, maar dat wordt alsnog het geval. Bij deze. Nee ik onthul haar schrijversnaam niet. Ga maar zelf op zoek.

Cohen ontroerde me. Haar ook. Je ziet dat aan vingers die naar de ogen gaan, een veeg maken. Maar er waren geen dondervliegjes, en de avond en nacht waren zacht en mild. Zo ook de SM die ik me nadien liet welgevallen.
Single Malt, dames, of wat dachten jullie soms ?

Harry

Lees verder!

geplaatst door Harry - 2 reactieszaterdag 21 augustus 2010

Kroniek van een date site (2)

Ballon

prik niet in mijn ballon

jawel... ballon kan daar tegen, zeepbel niet

ballonnen stijgen, zeepbellen dalen

ballonnen stijgen niet...behalve met gas

ballonnen wijken voor de naald, zeepbellen daarentegen...

maar zeepbellen zijn mooier, speelser, kleurrijker ik ben liever een zeepbel

ballonnen stijgen met een eenvoudige vingerknip

kan je niet in je handen houden, te teer

zo kwetsbaar?

ik heb het kwetsbare in mij leren aanvaarden, en er zijn mensen die met zeepbellen kunnen omgaan
zeepbellen maken is een spel, maar je kan er niet mee spelen

nee, je bent sterker dan een zeepbel in mijn beleving

ben ik ook wel, maar een zeepbel vind ik mooi om naar te zien, het spelen en wegblazen ervan, het kleurenpallet

elk kind maakt graag zeepbellen

zo niet, ben je een gepantserde zeepbel, en dat is gevaarlijk

neen, zeepbellen associeer ik met vrolijkheid

spelen

ja, zeepbellen zijn van een poŽtische schoonheid. Spelen met een spiegeltje in de zon is even fragiel.

ja, en deden we ook allen, kleine lieve dingen, die ons nieuwsgierig maakten, en vragen opriepen

vraag me nog steeds af waarom dat over moest gaan

ik ben geen gepantserde zeepbel...

ik wil weer met een spiegeltje in de zon kunnen spelen en bellenblazen naar hartenlust... en een ander deel van mijn tijd zal ik wel iets maatschappelijks doen, iets waar deze wereld geld voor over heeft.

goed

je bent een sterke ballon die graag zeepbel zou willen zijn?

of je bent een zeepbel die sterke ballon is geworden?

dat laatste misschien ....maar met de speelsheid en lichtheid en kleur van een zeepbel, het broze ervan

weet je wat ik ook fijn vond...schaduwen op de muur toveren met onze handen

kon je hele verhalen rond bouwen

wolken in de lucht...

volgens mij hou jij van spelen

Amelie ☺

waarom moet ik mijn meisje zijn weg moffelen omdat ik 57 ben ?

vind/vond dat altijd belangrijk

blijf meisje alsjeblieft

heb nooit begrepen waarom zoveel vrouwen stoppen met meisje zijn

ik wil dat niet stoppen, behoort bij mijn zijn

anders remt het je vrolijkheid

heb nooit begrepen waarom zoveel vrouwen mannen verwijten dat ze jongens blijven

vermoedelijk omdat ze ergens in een harnas gedrukt werden

juist hetzelfde waarom velen ouderen niet meer hand in hand durven lopen, omdat ze dit onnozel vinden, neen, geeft je ook dat jongens/meisjes gevoel, zo ongedwongen mogen lopen

ja, dat is juist dat harnas dat ik bedoel

heb je mijn hand gemist op het strand?

onze handen waren er

ja, maar hadden misschien geen nood aan intimiteit op dat moment

het voelde vrij

hoop toch dat we nog met elkaar zullen slapen

eigenlijk vond ik de zee heel intiem

ja was ook zo...en meer zou misschien niet goed geweest zijn, zou een klassieke afsluiter geweest zijn, en wij houden niet van stereotiepe dingen, het gevoel van 1 geweest te zijn in woorden was veel rijker en warmer

raar..dat je die dag ook als intiem aanvoelde

raar in de betekenis van zeldzaam?

ja...ergens voelen we hetzelfde, en het voelde goed aan

Ben klei, wil niet in de oven voordat ik mijn vorm heb gevonden

ik stop je in geen oven

en wil je niet vormen naar mijn beeltenis

Ik houd van jou voor wie je bent, voor de spiegel die je me geeft

we hebben samen geslapen en we hebben samen geslapen.

God wat zijn we braaf geworden…

Lees verder!

geplaatst door Tesorovrijdag 20 augustus 2010

Kroniek van een date site

Balans

Waarom blijft de priemende vraag hangen, “hoe komt het dat we geen partner vinden”…

Alhoewel het aanbod hier immens is.

Je laat je verleiden door de glitter en glamour, hier in dit geval dan, de glitter van de verleidende woorden, de glamour als kunst om je te charmeren, oh ja…ze kennen de juiste woorden om je te doen smelten, je gezonde verstand aan het wankelen te brengen. En ze schieten de pijlen recht in je hart.

Wanneer ik zo voor mezelf de balans opmaak, dan zie ik meerdere mannen die mij geraakt hebben.

Zeker deze drie mannen, A, B, C…maar de roes van zweven is voorbij, je bent het jezelf verplicht om ergens een analyse te maken. Is een overlevingsstrategie of je gaat er aan ten onder.

Man A : zwakke persoonlijkheid, eigenlijk een pathologische leugenaar die maar 1 betrachting heeft , de grens van het sexuele genot te verleggen, op zichzelf niets mis mee, wanneer het tussen 2 partners gaat en blijft.

Man B: sterke persoonlijkheid, maar op een bepaald moment gecrasht, en nu hopeloos op zoek naar zichzelf, hij vraagt steun en tijd…tijd, wanneer je 57 bent hoeveel tijd heb je dan nog?

Man C: charmante oudere man, doelloos op zoek naar liefde en geborgenheid, denkt dit te vinden om met vrouwelijke leden ‘intiem’ kennis te maken, zijn zoektocht is buiten de normale proporties gegroeid dat je bijna van een verslaving kan spreken. Denkt op deze manier terug te vinden wat hij kwijt is.

En toch…blijf ik op een voor mij onbegrijpelijke manier van deze mannen houden… als mens, voel ik hun verdriet, hun euforie, hun eenzaamheid, hun verlangen, hun angst.

Zij en ik, wensen zich maar 1 ding…terug thuiskomen.

Lees verder!

geplaatst door Tesoro - 2 reactiesdonderdag 19 augustus 2010

Uit het dagboek van een moedige vrouw op cruise in de Antillen.......

Dag 1:
Ik heb er weken naar uitgekeken om deze schitterende reis te kunnen maken. Ik heb mijn mooiste kleren ingepakt. Ik ben helemaal opgewonden
Dag 2 :
Heel de dag op zee. Ik heb dolfijnen en walvissen gezien. Wat een prachtige vakantie.
Vandaag heb ik de kapitein ontmoet. Het is een knappe man. Lijkt op Richard Gere.
Dag 3 :
Ik heb een beetje gesurft en ik heb leren golfen. De kapitein heeft me aan zijn tafel
uitgenodigd voor het diner. Het was een hele eer en ik heb me heel goed geamuseerd. Het is een heel aantrekkelijke en attentvolle man met prachtige blauwe ogen.
Dag 4 :
Ik ben naar het casino op het schip geweest en ik heb veel geluk gehad. De kapitein heeft me uitgenodigd om in zijn hut te lunchen. Een werkelijk uitmuntende maaltijd met kaviaar en champagne. Hij heeft me gevraagd om de namiddag samen door te brengen in zijn hut maar ik heb geweigerd.
Dag 5 :
Ik ben weer naar het zwembad gegaan en na een tijdje heb ik besloten om de rest van de dag door te brengen in de pianobar. De kapitein heeft me daar gezien en hij heeft me uitgenodigd om samen een glas te drinken. Het is werkelijk een zeer charmante man. Hij heeft me gevraagd of ik de nacht in zijn cabine wil doorbrengen.
Ik heb geweigerd. Hij heeft gezegd dat hij het schip zal laten zinken als ik niet van gedacht verander.
Dag 6:
Vorige nacht heb ik 1600 mensenlevens gered.

Lees verder!

geplaatst door Indra - 4 reactiesmaandag 16 augustus 2010

Het verschil tussen reŽel en virtueel contact

Zaterdag ontmoete ik mensen die ik van deze site kende en al vlug werd me duidelijk hoe belangrijk toch reŽle contacten zijn. Sommige van hun kende ik al persoonlijk, anderen van het chatten maar beslissend zijn toch wel echte gesprekken en echte ontmoetingen. Hieraan gaf ik de laatste tijd te weinig ruimte omdat het toch zo gemakkelijk is om even de chat- functie te activeren en
zogenoemde 'vrienden' per knopdruk toe te voegen of te deleten.

Liever heb ik echte contacten, mensen welke mijn mededeling niet enkel lezen omdat ze zich net vervelen maar die naar me luisteren omdat ik voor hen als mens belangrijk ben. Ik verlang naar vrienden die ook voor mij zo belangrijk zijn dat ik bereid ben meer voor hen te doen dan met een
muisklik mijn vriendschap te bevestigen. Mensen die echt iets voor me betekenen hebben
reŽle toegang met mij en ik met hen.

Iedereen die het hier met me eens is nodig ik van harte uit om contact te houden/maken. En voor hen die me zo maar naar believen wensen aan- en uit te klikken trek ik hier nu het stopcontact uit!

Lees verder!

geplaatst door Indrazondag 15 augustus 2010

Happy Forever!

Ik heb dus sinds 6 weken een puppy in huis, Happy heet ze, en dat heeft mijn leven veranderd !
Ze zeggen wel dat als je je hond gaat uitlaten je dikwijls wordt aangesproken, wel dat is zeker waar! Buren waarvan ik na meer dan 10 jaar in hetzelfde gebouw nooit een gedag van kreeg komen nu uitgebreid over honden praten, kinderen uiteraard, mannen en vrouwen, iedereen heeft wel een woordje te zeggen, zelfs de meest norse mensen.

Het verandert je leven en ik kan alleen maar zeggen in de goede zin! Ja, je word vroeg uit je bed gezet en ja, er gebeuren ongelukjes in huis en je krijgt magazines met een afgeknaagd hoekje of schoenen die een gehandicapte hak hebben, maar ja, dan had ik dat maar niet op haar hoogte moeten laten liggen.

Happy is ook een soort Houdini, ze ontsnapt van overal, kruipt overal over en onder en moet dus voortdurend in het oog gehouden worden maar de liefde en affectie die je krijgt is het allemaal zeker waard.

Happy is ook de ideale ijsbreker. Vorige week was ik op een blind date, opgezet door vrienden, voor een wandeling in het park en we hebben het eerste halfuur met Happy bezig geweest, ver Happy gepraat en ging alles dus veel vlotter dan op een normale blind date die ik so wie so al haat...deze verliep pijnloos dankzij mijn lief hondje...een aanrader!

Nu nog die prins op het witte paard tegenkomen in het park....wie weet!

Lees verder!

geplaatst door Vivozaterdag 7 augustus 2010

Kaleidoskoop

Nooit meer vergeet ik deze eerste week van augustus 2010. Haar indianenverhaal als seinende rookpluim over jaren strijd tegen krachten die naar afgronden dreven. Telkens had een knoestige wortel nog op het randje houvast geboden.
Door geven is het leven sterker dan de matheid om het te begeven. Adrenaline, stress in banen houden. Al eens iemand die het niet kan volgen. Zelf al iets laten schieten, opgeslorpt door chronische drijfveren die de winterslaap uit hun ogen wreven. Moe zijn en zich afvragen : Is dit dan depressie? Een reactie op pressie ?
Met permissie, ik kruip in Indra’s slakkenhuis en zwijg me dood. Ik hak alle trossen los en laat me afdrijven. In het vruchtwater van een wedergeboorte. Ik laat me onaangekondigd aborteren. In elk geval dobberen op kabbelende baren. Naar de fles grijpen, me erin persen en laten gevonden worden. Ik vind niets meer zelf. Niet vanzelf. Het kost allemaal vreselijk veel moeite. Zelfs wakker blijven. Waar ik zit of sta of ga stuik ik in slaap. Dat zal nodig zijn zeker. Teveel weten. Willen vergeten. Niets meer meten.
Luisteren naar de wind, speurend of die iets meevoert, of die een blad of twijg beroert. Neen, de stilte is oorverdovend. Tinnitus aureum. Allang heb ik er last van. Oorzaak onbekend. Doktoren zijn domoren. Wat mijn oren horen gaat aan hen verloren. De remedie ben ik zelf. Ik moet intens beleven, naar sterren streven die kunnen schitteren aan het firmament van een vent met een boodschap die niet wordt verloren bij een vrouw die ik kan bekoren door mijn stem te horen. De rest is zagemeel, een pijp kaneel, zoethouder tot het over is. En ik wil het niet weten over gaan. Maar wat doe ik eraan als het eb wordt en plat water? Weer een flater en een kater. Ik denk aan later. Als alle beelden samenvallen in een kaleidoskoop van geluk.

Harry

Lees verder!

geplaatst door Harry - 2 reactiesvrijdag 6 augustus 2010

Vlinders in Boedapest

Wat een vakantie! Ik kan er wel drie blogs over schrijven, genoeg voor een gratis lidmaatschap tot eind dit jaar.

Ik zal maar discreet zijn, het klikte niet met the Lord, gisteren niet, nu niet, morgen niet. Geen avance, geen kriebels aan deze kant van de streep, ook niet na een jaar wachten (zie blog: "Zo je eraan komt, zo kom je er ook vanaf"). Voor elk dus een eigen kamer in onze hotelsuite, zonder pardon. Samen met het grote postpakket dat ik van ginderachter naar mezelf had opgestuurd vonden dinsdagochtend ook de zwartechocoladekussen die ik met veel smaak op de postkaartjes had gesmakt hun bestemmingen. De herinneringen komen weer naar boven.

Bij het uitchecken moest ik toch wel een paar overnachtingen uit mijn eigen zak -lees visa- betalen. Liever zo dan in natura... Met een groot gebaar overhandig ik mijn kaart: Noppes! Ze is leeg zeggen ze aan de balie. Met overtuiging en bijna slappe lach vraag ik om het nog eens opnieuw te proberen. Ik had echt wel veel geshopt in Boedapest, 3 dagen lang, maar ik was zeker van mijn zaak.

Tot groot jolijt van the Lord moest ik lief en vriendelijk in zijn ogen kijken en hem vragen of hij alstublieft zo vriendelijk zou willen zijn om mij die som voor te schieten. Hij voelde zich plots een grote heer, the Lord. De rollen keerden om. Ik moest zien thuis te komen zonder ťťn euro op zak en was helemaal afhankelijk geworden van de goodwill van the Lord. Spontaan maakte ik me een beetje kleiner en een lachje van mededogen verdrong mijn veel te zelfzekere blik. Ik ging gedwee koffie halen voor the Lord, zelfs twee keer na elkaar zonder tegenpruttelen. Alstublieft schatje, wat wil je nog meer liefje? Hoe liever ik werd hoe leuker we het vonden, het leek wel echt! Ik begon hem complimentjes te geven, door zijn haren te strelen, zacht en teder in zijn ogen kijken, dichterbij schuiven, je ziet het zo voor je ogen gebeuren. Tot op het moment dat waarlijk de dubbelganger van de man van mijn dromen -engel GabriŽl- vanuit de hemel neerdaalt en plaats neemt vlak voor ons aan een tafeltje op de luchthaven...

Hallelujah, mijn gebeden zijn verhoord. Ik kon mijn ogen niet geloven en mijn enthousiasme niet meer de baas, begon te zweven en voelde kriebels van kop tot teen. Uit het niets opduikende dubbelgevleugelde vlinders lieten mijn instinctief parasympatisch gestuurde verterings- en voortplantingssappen stromen, -je bave-. Volledig uit mijn lood vallend werd ook nog al het bloed vanuit mijn hersenen rechtstreeks naar mijn borsten gepompt. Ik ging me onschuldig voorstellen aan de dubbelganger; die had zich verraden door het stukje blinkend goud aan zijn linker ringvinger en zijn vlotte taal en tongval in het Engels en het Frans. De dubbelganger, een heel sympathieke leuke man met Italiaans, Frans en Grieks bloed, wenste ons een goede terugreis.

Aangekomen in ons thuisland wilde ik toch wel nog eens mijn visakaart uitproberen bij het betaalautomaat van de parkeergarage voor lange stalling op de luchthaven, waar de wagen van the Lord ons trouw stond op te wachten. Niet te geloven, de kaart werkte weer en de rollen keerden op slag weerom. Wie laatst lacht best lacht?

En waar zijn nu die dubbelgevleugelde dubbelgangervlinders heen? Ze zitten duidelijk tussen mijn oren.

Lees verder!

geplaatst door Bieke8 - 3 reactiesmaandag 2 augustus 2010

Indian summer


De indiaan sluit zijn ogen en blikt over de jachtvelden. Zoals hij ze ziet in zijn herinnering aan blije en droevige dagen. Aan prairie die nog groen was, met dartele mustangveulens. Aan verdorde zomers, schroeiend hete rotsen, een moeizaam opgespoorde en bijna opgedroogde bron voor een mondvol water om te overleven, verdreven van land dat hij in zijn hart had gesloten.

De indiaan was Bleekgezicht al vergeten. De blanke squaw die Bleekgezichts dochter was had de indiaan in het gezicht gespuwd. De indiaan dacht allang niet meer aan de revolverloop die Bleekgezicht eens op een punt tussen zijn ogen had gericht. En het vierspan dat Bleekgezicht recht op de van zijn paard gevallen indiaan af had gestuurd was wonderbaarlijk gestuit door een rotsblok. De indiaan had Bleekgezichts scalp geen trofee voor bloedwraak waardig gevonden; Bleekgezicht stierf later met de wapens werkeloos naast zijn bed.
Waarom de blanke squaw zijn kinderen ontvoerde wist de indiaan niet, en hij wist evenmin waarom de sheriff geen poot uitstak tegen het onrecht.
Zelfs teruggedrongen in zijn reservaat, wist de indiaan dat de tijd met hem zou zijn. Dat zijn bloed zou opstaan en naar de jachtvelden terug zou komen om met de indiaan op ongebreidelde en ongezadelde paarden vrij over de prairie te rennen.
Maar de indiaan is moe. Moe gekrijgd, zonder speer of tomahawk maar met blote handen uitgestoken. Kijk, ik ben ongewapend, ik haat niet maar hoop.
De indiaan is moe gehoopt. Hij is een hoop hoop met slechts halve vervulling. Hij begrijpt niet langer hoe de haat van de blanke squaw kan blijven heersen en zijn bloed, zo lang al af van de moederborst, de keel nog dichtknijpt van angst voor verwerping.
De indiaan kent geen angst. Hij kent alleen hoop en droefheid als die niet in vervulling komt. De moe gekrijgde indiaan heeft niets gekregen. Dat is niet erg. Maar erg is dat zijn bloed zwijmelt voor de blanke squaw die een addernest aan haar borst voedde. De indiaan kan het niet langer aanzien.
Hij bestijgt zijn paard en gaat de prairie in op zoek naar zijn bloed, om het te redden en het de heerlijkheid van de jachtvelden te laten zien. Hij neemt geen wapens mee. Alleen zijn blote handen en zijn hart dat groot genoeg is om te zwijgen bij het roken van een vredespijp na de vernieuwde bloedband.
Harry

Lees verder!

geplaatst door Harry - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be