Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 25 januari 2011

‘de ware’


Het gaat hier soms al eens over vinden zo niet uitkijken naar ‘de ware’.
Vinden is niet zo makkelijk, blijkbaar. Je ziet hier sommigen meer dan één nickname verslijten eer ze daar aan toe zijn, als dat dan al het geval is.
Hoe en wanneer herken je de ware Jacob(a)? Dat zal voor ieder wel een tikkeltje anders zijn. Maar misschien zijn er gelijkenissen.
Is driftig daten wel aangewezen? Hangt er van af waarvoor. Voor het zoeken, alvast. Wie zoekt, kan vinden. Wie nooit zoekt zal weinig kans maken of moet kwansuis gevonden worden. Het gebeurt allicht wel eens. Maar doorgaans moeten we wel wat moeite doen.
Je kan het echt moe raken. Want geef toe: al dat zoeken, chatten, mailen, afspreken en daten voor 1 of meer keren, dat kost tijd en energie.
Het kost de bijtjes kennelijk geen moeite om van bloem tot bloem aan kruisbestuiving te gaan doen. Maar o wee als je die techniek hier zou toepassen bij elke ontwaarde bloem die zich openvouwt als je er rond fladdert. Je weet niet wat je aanricht of bij jezelf laat aanrichten. Niet iedereen is hardleers of dikhuidig, en sommigen juist al te teer en kwetsbaar. Het is al eens een moeilijke evenwichtsoefening, dansen op het slappe koord. En ja, regelmatig trekt een van beide aan het kortste eind. Terug naar af.
Omdat ‘de ware’ zich moeilijk laat vinden. Omdat we ons laten verblinden, vaak door datgene waar we zelf onverantwoord veel belang aan lijken te hechten.
Wie ‘de ware’ vond heeft meestal geen patent op de manier hoe. Toeval ? Geluk ? Volharding ? Bestaat daar een SOS Piet voor ?
Het zal me worst wezen, maar heb toch wel één ding daarbij ondervonden : stoppen met zoeken is er goed voor. En afstappen van het idee dat aan al die zelf aangelegde criteria tegelijk voldaan zou moeten zijn.
Niemand is volmaakt. En ‘de ware’ net zo min als je eigen ik. Al die ikken eens laten stikken. Gewoon jezelf wezen. Eens denken aan het ‘wij’, aan blij, aan wijn, aan fijn en aan samenzijn eender hoe en in wat dat dan ook moge wezen. Etentje, cinema, wandelingetje ? Laat maar komen. En ga je er van dromen ? Goed zo. Glimlach dan naar en in je droom. Dan zal je ook glimlachen naar ‘de ware’, ook al weet je dan nog niet of hij/zij het is.
Hoort er gevrij bij? Dat moet wel zeker? Hoe kan je nu anders weten of het écht wel 'de ware' kan zijn en dat je voor seks niet naar een ander gaat hollen?
Op een dag weet je het : je gaat je niet betrapt voelen als je, samen door Brugge of Brussel struinend, tegen je zus of zoon/dochter opbotst.
En je gaat wensen dat het zo blijft.
Je hebt 'de ware' gevonden.

geplaatst door Ufo - 5412 keer gelezen

beoordeeld 4.73/5 (30 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be