Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 januari 2011

Happy happy joy joy

Hoe komt het dat de ene mens lachend en zingend door het leven zwiert, terwijl de andere mens zich klagend en ergerend door het leven sleurt? De omstandigheden kunnen verschillen. De ene mens heeft al meer tegenslagen gekend dan de ander. En toch vermoed ik dat tegenslagen niet verantwoordelijk zijn voor geluk of ongeluk. Tegenslagen heb je niet in de hand, de manier waarop je ermee omgaat daarentegen wel.

Blijkbaar bestaat er wel degelijk iets als talent voor gelukkig te zijn. En toch heb je geluk voor een groot deel zelf in de hand. Ik was vorige week op stap met een vriend, een knorpotvriend. We liepen op de Kerstmarkt en hij ergerde zich aan de medemens in het algemeen. Ik speelde een ander spel, ik probeerde aan iedereen die passeerde iets leuks te ontdekken. Veel gezelliger, maar ik kon mijn knorpotvriend niet overtuigen.

Deze week nog las ik ergens dat ongelukkige mensen meer stress hebben en daardoor een tunnelvisie bezitten. Ze komen op een feestje en gaan op zoek naar de perfecte partner, waardoor ze zoveel andere leuke dingen missen, want die perfecte partner zit dan natuurlijk net op een ander feestje, pech als ze steeds hebben… Gelukkige mensen zien overal kansen, beslissen intu´tiever, staan open voor alles en geven aan pech een relativerende positieve draai. En daar zit het geheim voor een gelukkig leven.

Zit je met problemen die je energie verslinden. Praat erover met een paar goeie vrienden, maar vooral: ga op zoek naar een oplossing. En is het een onoplosbaar probleem (die bestaan, naar het schijnt), zoek dan naar een manier om met dat probleem om te gaan. Geef het een plaats in je leven, maar laat het niet je ganse leven bepalen. Relativeren, en je er niet door laten verlammen.

Ook al veel tegengekomen op mijn weg: mensen die tegenslagen en problemen uit het verleden die als zware ballast meesleuren. Pijnlijk om te zien, zoals die mensen constant onder een grote donderwolk lopen. En bovendien volledig zinloos. Het verleden is voorbij, heb je fouten gemaakt, zorg dan dat je eruit geleerd hebt, maar vooral: move on. Steek je niet weg achter een pijnlijk verleden, leef nu en maak er het beste van. Geloof me, dat gaat beter als je het verleden niet blijft herkauwen.

Mijn stiefma (een lelijk woord voor een prachtige vrouw) wenste me een mooi 2011, beter dan 2010. Ik heb haar moeten verbeteren. 2010 was niet slecht. OK, in het begin van het jaar werd mijn hart gebroken, en ik heb een paar maanden wonden gelikt en brokjes gelijmd, maar tegen de zomer was ik weer de oude. En de rest van het jaar leek een feest. Niets uitbundig, maar alledaagse vrolijkheid. Leuke uitstapjes, geslaagde etentjes, gezellige girls nights, citytripjes, strandfeestjes, goeie concerten, prachtige boeken, fantastische vrienden en een paar leuke dates.

Ik herinner me 2010 niet als een slecht jaar, dus kan ik me voor 2011 geen beter jaar wensen.

Het leven zou zoveel mooier zijn moest iedereen zo denken. Niets zo onaantrekkelijk als een negatieve ingesteldheid...

geplaatst door Jds - 5601 keer gelezen

beoordeeld 4.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be