Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 31 januari 2011

LeeftijdscategorieŽn in een zoekprofiel


Een kleine steekproef uit de zoekprofieltjes van een paar willekeurige mannen leert me dat een man van 40 liefst iemand tussen 30 en 35 jaar leert kennen, iemand van 39 op zoek is naar een jongedame van tussen 18 en 36 jaar (hoe je 18 jaar met hooggeschoold combineert is me een compleet raadsel), een man van 37 zoekt tussen 25 tot 35-jarigen, en ik kan zo nog een tijdje doorgaan.

Een van mijn eerste weken op M4M wou ik een berichtje zenden naar een man van mijn leeftijd, maar dat ging niet, de man wou enkel berichten ontvangen van leden die aan zijn zoekleeftijd voldeden. Ik was verdorie een jaar jonger dan hem.

Ik mag niet absoluut gaan veralgemenen, maar ik stel wel een duidelijke tendens vast.

Mannen lusten liever een jonger en groener blaadje. Mannen houden niet van zwaartekacht? Maar blijkbaar ook niet van wijsheid en levenservaring. Nochtans zijn rimpels op zich niet onaantrekkelijk. De vraag die mij dan intrigeert is waarom mannen denken dat ze bij die jongere vrouwen dan een kans zouden maken. Omdat wijsheid en levenservaring aantrekkelijk is? Omdat ze sterk aan hun conditie werken om mee te kunnen met het jongere volkje? Misschien omdat ze “het” al gemaakt hebben in het leven, wat “het” dan ook mag zijn. Nog een groot vraagteken: de mannen zijn op zoek naar een jonge vrouw, maar tegelijkertijd staat er bij kinderwens Neen of Weet het niet. Is dit niet wat tegenstrijdig?

Mag ik even pleiten voor de minder groene blaadjes? We hebben onze zaakjes op orde, en zijn dus niet op zoek naar een man die ons daarbij moet helpen. We hebben vrede met wie we zijn, wat we doen en hoe we eruit zien en zijn dus niet constant op zoek naar bevestiging. We hebben leren relativeren. En raar maar waar, ook sex wordt er beter op met de jaren…

Leeftijd is geen rekensom die verband houdt met je geboortejaar, je bent zo oud als je je voelt, en dat verschilt van dag tot dag en van uur tot uur… Kunnen de mannen hun zoekprofiel dan ook eens van dag tot dag of van uur tot uur aanpassen? Wie weet welke aangename verrassing ze in hun mailbox vinden...

geplaatst door Jds - 5610 keer gelezen

beoordeeld 4.69/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be