Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 januari 2011

Nul

Sprankel, Honnepon en Jds zijn mijn getuigen, in november al. Niemand zou nog in mijn bed komen of het zou ‘de ware’ moeten zijn. Zelf bleef ik thuis met muziek en een goed boek, en ging maar de deur uit voor niet te missen muziekuitvoeringen. Besneeuwde wegen hielpen me weg blijven waar ik wel het bed maar -zoals even vaak duidelijk- niet het leven kon of wou delen.
Na meer dan 100 ongewenste mails sinds september viste ik er die van december weer uit en bleef raad geven bij het vinden van een woonst. Maar medicijn tegen sneeuw en vrieskou kon ik niet zijn. Een enkele keer kon ik haar er nog bovenop helpen tot het 1-regelig bericht kwam “Het leven begint aan de andere kant van de wanhoop.(Jean-Paul Sartre)".
Voor de ene een nieuw jaarbegin is voor de ander tegen alles in het einde. De kinderen van wie ze zichzelf had vervreemd had vonden haar na 1 week, levenloos sinds Nieuwjaar bleek het, en naast haar telefoon de gsm. Wie haar op kerstavond thuis ontving nam na Nieuwjaar op voor wie haar op die gsm belde; er stond een doorschakeling actief. Zal iemand ooit weten of zij niet ook op oudejaarsavond daar was?
Meermaals ploos ik de mails door met verwarde en op oudejaarsavond wegvallende boodschappen.
Met intu´tie en ‘onnozele kinderen’(28/12) als schutspatronen, was ik de hulp gebleven die niet mocht baten.
Hoe verschillend ‘op nul komen’ al niet kan uitpakken!

Mij op nul zetten zonder er bij na te denken, open voor wat kan komen. Niet meer zoeken of daten. Wel met een leuk contact al eens uit eten, naar de cinema, of zelfs een dagje naar een tentoonstelling. Maar niets hoefde tot iets te leiden.
Met Driekoningen merk je het lengen van de dagen al. De oude gewoonten werpen een steeds kortere schaduw af. Het wordt licht. Haast ongemerkt is nu ook de kaap van 20/1 gerond in de priemgetallen van leeftijd en 2011. De eenzaamheid van de priemgetallen is een boek dat uit is en dat ik al teruggaf.
Ik tel van nul af, positief.

geplaatst door Harry - 5718 keer gelezen

beoordeeld 4.64/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be