Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 24 januari 2011

Rugzakje ?


Regelmatig lees je in profielen van een vrouw/man dat die geen man/vrouw wil die nog rond loopt met een rugzak. Maar ook herinner ik me, op een blog van iemand anders, de reactie dat daar niet per se iets mis mee is en dat de meesten hier wel zo’n rugzak hebben; dat het er alleen maar van af hangt wat ze daar mee uitrichten.
Ik weet een rugzak erg hinderlijk in een porselein- of souvenirwinkel. En om gemakkelijk te zitten moet je die afdoen ook. Maar verder heb ik daar geen moeite mee.
Ik zou niet weten wat ik zonder zou doen. Wie niet met een rugzakje door het leven gaat zal weinig opsteken uit alles wat wordt beleefd. Leven en beleven, daar gaat het toch om ? Genieten van al het mooie en opwindende. De meest sublieme momenten daarvan vast leggen en in je rugzakje bij laden. Momenten waarop iets onherroepelijk op het netvlies werd gebrand, op het hart gedrukt, in het geheugen gegrift, aan de ziel bij gesmeed, voor altijd toegevoegd aan zoete herinneringen. Waarom zouden die niet in je rugzakje mogen zitten ? Het doet goed om daar al eens naar terug te bladeren op ogenblikken waarin je het niet zo goed meer ziet zitten of behoefte voelt aan een ‘rustige vastigheid’. Wel, hopelijk heb je er wat vergaard in je rugzakje.
Niemand vertrekt op een nieuwe levensreis zonder dat als een survival kit zelf bijeengesprokkeld gidsje met clues, reminders en don’t forget in kadertjes tussen de voor betere tijden opgespaarde verzuchtingen of zelfs smachtende verlangens naar Paradise Lost of gewoon –wat zeg ik, gewoon?– naar liefde zoals je die meende te zijn of hebt gekend maar aan de dood verloor.
Wat is er verdomme mis met dat rugzakje? Waarom moet het per se leeggemaakt zijn? Zijn we soms bang van wat de ander daarin zitten heeft?
Hoe kan je iemand aanvaarden zoals die is en er van gaan houden, als je niet ook wil weten van wat iemand gemaakt heeft tot wat en hoe die nu is?
Mijn rugzakje wordt voortdurend bijgevuld. En ja, sommige vreugdevolle belevenissen van nu zijn wat kinderen betreft voor mij bijzonder in hun tegenstelling tot andere van vroeger die schrijnend waren. Maar de vreugde nu is niet te verklaren zonder een met ironie gekruide noot over ooit ontstane allang uit mijn rugzakje gekieperde pijn en verlies; anekdotiek die al eens goed was voor een blog.
Van een dame die ik een tijd geleden eens op dat blog-spoor zette kreeg ik de geschrokken reactie dat ik “behoorlijk gekwetst uit m’n huwelijk ben gekomen en nog daarna ook. Een serieus stuk is er af! Wat een grauw sarcasme. Hier is geen plaats meer voor dromen”. Ze kon niet geloven dat ik een man ben die nog kan geloven in 'houden van’, wat bij mij niet meer te verwachten zou zijn.
Ik kan het ook niet helpen dat nog af en toe iets nieuwe streeft om een plaats in mijn rugzakje. Maar ik vond het dan beter het van mij af te schrijven in een blog. Ook dat is leven.
Het rugzakje hou ik liever voor de mooie dingen van vroeger en nu.
De dingen die verbonden zijn met 'houden van'.

geplaatst door Harry - 5423 keer gelezen

beoordeeld 4.81/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be