Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 2 februari 2011

Afwasblues

Vanmorgen kwam het telefoontje. Het laatste tanteke, 98, blies haar kaarsje uit. Meer dan 42 jaar weduwe, veel langer dan ze getrouwd was.
Eerst een snik, dan een traan, tenslotte een glimlach. Om een leven.
Zo gaat het altijd met dezen die je kende en waaraan je niets dan goede herinneringen over houdt.
Er zijn er andere. Vorige week nog weer, en allang niet meer gehad, de ergste nachtmerrie in jaren.
Over het onder mijn ogen stelen van m’n kinderen. Zoals van een fiets waaraan je eerst het kattenoog mist, dan het voorlicht, de fietsbel, daarna een rem, de fietspomp, een trapper, het zadel.....In je slaap berijd je de nachtmerrie en trap je de belagers verwoed van je lijf. Al goed als er op dat moment niemand naast je ligt in bed.
Ooit was het zo erg dat ik uit bed opveerde en rechtop zat, duizelend, zwarte vlekken voor de ogen, en met de hartenklop...overtuigd dat ik iemand had vermoord. In maanden nadien nog weer af en toe, tot blijvende verbazing dat ze me niet kwamen oppakken er me van overtuigde dat het slechts een nachtmerrie was en ik me bewust werd dat mijn ‘slachtoffer’ Bleekgezicht was (blog ‘Indian Summer‘– augustus) en ik niets te maken had met zijn dood die trouwens pas jaren later kwam.
Apart van die ene keer vorige week berijd ik in bed geen nachtmerries meer en zijn het allang andere tijden, verleden en tegenwoordige.
In de plaats kwamen afwasblues. Afwassen met de hand heeft daartoe geleid. In een leven met twee (en zonder vaatwasser) is er buiten het bed niets zo verenigend als afwassen en afdrogen samen. Na gedeelde zorg voor en genieten van het eten samen was ook de afwasbeurt een moment van uitwisseling van kommerloos of zorgvol gesprek over alles wat het leven samen te bieden heeft.
Nu rest daarvan de afwasblues, vol momenten van terugdenken aan dezen die je lief hebt gehad.
En vandaag is dat tanteke. Eerst een snik, dan een traan, tenslotte een glimlach. Om een leven.
Elke dag die een afwas oplevert is er in mijn hoofd wel iemand in de afwasblues.

geplaatst door Harry - 5492 keer gelezen

beoordeeld 4.8/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be