Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 18 februari 2011

alles anders ?


Veel tijd was er niet voor nodig. Na anderhalve maand in dit eerste jaar van de nieuwe decade heb ik het ingezien. Voor sommige dingen waren de voorbije twee jaren misschien nog te kort, voor andere was zelfs het laatste jaar al te lang. Het kan zijn dat alles nu anders gaat lopen. Meestal ten goede, denk ik. Wat ik nu al ten kwade weet, gaat dan hopelijk niet te lang meer duren.
Meer actief ga ik worden. Minder aan deze stomme laptop gezeten. Met beide voeten IRL. Goed voor de gezondheid. Zonnen zodra de temperatuur het toelaat. Hier bij mij, muziek in de oren en boek bij de hand; genieten, alleen. Nog vaker naar een concertje, een tentoonstelling in binnen-of buitenland.
En ik sla een stuk van mijn lijf; een stuk of wat kilo’s dan. Fitnessen tot ik weer de buikspierblokjes kan tellen. Ik weet het, zoals weleer zal het nooit meer zijn, en weleer is dan ook lang geleden, van toen ik nog een twintiger snaak was. Toen ik nog op de skilatten stond in een unheimlich Ort zonder skilift en met vellen onder een halve dag naar boven ploeterde om een zonverbrande kop te halen en halsoverkop af te dalen. Wel 40 jaar geleden verdorie, en sindsdien nog alleen gelanglaufd als er in de Hoge Venen eens wat sneeuw wou ophopen en blijven liggen.
Van alpine pistes blijf ik nu wel weg; ik zou het maar wat sneu vinden om een tijd met een been in het gips rond te pikkelen. De tijd dat ik Welshe of Lakelandse heuvels af stormde liet ik ook al een kwarteeuw achter me. Een beetje vertigo? Nee ik wil zuinig zijn met de vermogens die’k gelukkig nog over hield, er nog lang van genieten. Alfred Wainwright is tot zijn 82ste gaan stappen op de paden die hij beroemd maakte. Ik hoop het ook te kunnen. Windsurfen weer ? Ik schaam me bijna om met die antieke Mistral plank nog aan te komen zeulen. Ik zal ze maar houden voor Waalse stuwmeervlakten, of voor de Braakman om er dat afgeperste kilootje nadien weer aan te laten komen met een kom mosselen in Philippine. Haha, in Aardenburg heb ik nog in een zonnige voormiddag op de kiosk gedanst met de dame van die-dag-uit, Leonard Cohen loeihard uit mijn ernaast geparkeerde auto. Cohen heeft altijd dat aanstekelijke danseffect. Laat me dan geen vrouw die dansen kan in de buurt hebben of ik vat haar bij de lurven en sleep haar zelfs denkbeeldige dansvloeren op tot ze smeekt om nog. Onweerstaanbaar, Cohen. Zo bleek ook de dansdame van de Aardenburgse kiosk te zijn in bed; daarbuiten hebben we de kiosk nooit meer gehaald, het naaktstrand nog vaak.
Wie weet ga ik niet weer eens echt goed tango en paso doble leren. Wat ik daar tegenwoordig van maak lijkt wel een zootje; misschien bij gebrek aan goede danspartner. Ik zal dringend eens een nieuwe moeten vinden voor dat soort genoegens.
Ja ik zweer het : 2011 gaat niet verkwanseld worden. Alles wordt anders.

geplaatst door Ufo - 5458 keer gelezen

beoordeeld 4.73/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be