Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 15 februari 2011

een vingerknip en...

Fragmenten uit een gesprek blijven hangen. Ik wens me ‘een echte man’ ik wil er naar opkijken, fier zijn, zijn kennis moet groter zijn dan de mijne… 5% van de aanwezige mannen op een site voldeed aan haar voorwaarden, de rest was niets!

Dus… een afgod gezocht die het gedroomde leventje schenkt in ruil voor? Nederigheid! Leegheid! En tenslotte eenzaamheid…want hij is de baas.

Vleierij…pluimstrijken…aaien…flikflooien!

Een wrange smaak bleef achter in mijn mond. Een vingerknip van hem… en ik lig klaar! Wie herinnert zich nog die zwarte postuurtjes op de toonbank bij de kruidenier, je steekt er een muntstukje in en het knikt!

Is dat het gedachtegoed dat overblijft na de strijd van zoveel vrouwenbewegingen? Het losrukken uit een harnas waar we in gekneld zaten, waar we goed of kwaadschiks in geduwd werden. Blijft de rol van de vrouw alleen maar behagen, kinderen voeden en grootbrengen, met de plumeau in het huis flaneren, ’s nachts met de nodige schroom je slaapkleedje naar omhoog schuiven!

Neen.

Wanneer de subjectieve tijd sneller gaat dan de objectieve…wanneer we leren van elkaars kennis… elkaars schoot en schouder zijn…naast elkaar lopen…naar elkaar opkijken…het zoete verlangen in je buik trilt en je kunt of mag dit zeggen…herinneringen aan wat was vervagen…inspraak, samenspraak, evenwaardigheid. Ja… dan heeft de ‘Dolle Mina – strijd’ vruchten geleverd.

Emancipatie is samen streven naar maatschappelijke/mensvriendelijke verhoudingen in een relatie (en in onze maatschappij). Samen onze talenten, kennis, begaafdheden delen. Verwondering, bewondering, begeestering, trots, passie smaken.

Een ‘echte man’ is van vlees en bloed…geen egotripper.

geplaatst door Tesoro - 5470 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be