Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 februari 2011

(h)eikel


De zaak ligt gevoelig. Dat moet wel als je anderhalf jaar na je debuut hier nog de horizon van deze site af speurt naar die parel die de zwijnen lieten liggen. Bestaat die dan wel nog? Gelukkig komen er maandelijks hele snoeren parels bij; zegt M4M. Allemaal goed en wel. Hoeveel oesters moet je openbreken om die te ontdekken waarnaar je op zoek bent? Onbegonnen werk is dat.
Bovendien, de M4M oesterbank spant steeds meer met jong broed de kroon. Als je hier een tijdje blijft staan en weer wat ouder bent, lijkt de kans op het vinden van die parel alweer een stukje kleiner.
Nu heb ik het geluk dat ik maar één keer verjaar in dezelfde periode dat anderen dat twee keer doen.
Dat kan bijzonder slim lijken, maar is het niet. Het is een godsgeschenk, een gave die zelfs dokter Lecompte doet blozen. Dat hij daar niet op is gekomen!
Want van zodra ik weer eens verjaard ben gaat het zo : in al de tijd waarin ik nadien maar één keer verjaar, verjaren alle anderen TWEE keer. Handig. Ik sta hier nu tussen een massa veertigers die dus over 15 jaar allemaal quasi leeftijdgenoten zijn geworden, gesteld dat zij en ik dan nog leven en niet allang aan een lief zijn geraakt.
Op een middag zat ik voor het daten te eten; dat moet ook gebeuren en komt zelfs aardig van pas als de date niet opdaagt, misschien omdat je die afspraak als zeker beschouwde maar er eigenlijk geen bevestiging van kreeg.
Nou, naast mij zaten in aanliggende kwartieren van een ronde tafel een koppel naar schatting zeventigers, dat beslist aan het daten was. Hij probeerde haar uit te leggen hoe je uit een computer een foto opduikelt om die te bekijken. Wel moest hij nog eens nagaan, ja zelfs vragen aan een specialist, hoe je die foto op vol scherm krijgt. Ik dacht van ‘man toch, draai je om en vraag mij het’, maar was blij dat hij het niet deed. De in het aanpalend rondetafelkwartier belangstelling veinzende vrouw leek mij een aankomende Alzheimer te verhullen en had al haar fraais al onder een dikke witte trui weggemoffeld. Het viel niet uit te maken of zij een Gentse was (wat kon, want zij plaatste al eens een Frans woord) want haar taal was amper te horen terwijl hij in onvervalst Antwaarps dapper door dramde. Bij dat stel was het duidelijk een tweede afspraak.
Bij mezelf liet ik van een paar diverse dates eens de revue passeren en kreeg zowaar de aandrang om er een van vorig jaar maar evengoed mis gelopen weer eens op te bellen, want tenslotte hadden we geen ruzie gekregen of zo. Het was alleen maar onverklaarbaar plots weer plat water geworden, om een uitdrukking te gebruiken die ik zelf eens heb moeten aanhoren.
Ik heb het toch maar niet gedaan. Want wat zou ik dan moeten zeggen? Dat ik die eikel van vorig jaar ben die eerst vol vuur uit de hoek kwam en dan plat viel ?
Ik begin mezelf in het daten echt wel als (h)eikel te zien.

geplaatst door Ufo - 5724 keer gelezen

beoordeeld 4.35/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be